hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlardan ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli

    Kadınlardan ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli
    expand

    Kadınlardan ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA'nın İnegöl ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Dikiş Nakış Kursunun kursiyer kadınları, kendi imkanlarıyla temin edip, kendi elleriyle diktikleri kıyafetleri ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdi.

    İnegöl Halk Eğitim Merkezi Dikiş Nakış Kursunda eğitim gören 27 kadın, ihtiyaç sahibi çocuklar için duyarsız kalmadı. Kumaşları kendi paralarıyla alarak temin eden kadınlar,bir hafta içerisinde 300 adet kıyafet dikti. Kursiyer kadınlar el emeklerini ihtiyaç sahibi çocuklara gönderilmek üzere, İnegöl'ün gönüllü kadınlarından oluşan İyilik Hareketi Derneğine teslim etti.  Mesudiye İlkokulu’ndaki kurs alanında düzenlenen törende kıyafetler, teslim edildi. 

    Açıklama yapan Dikiş Nakış Kursu Öğreticisi Zeliha Kaplan, "Halk eğitim kursu olarak ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım alan iyilik hareketini izledik. İhtiyaç sahibi çocuklara kıyafet dikme kararı aldık. Kursiyerler de kendi ceplerinden ödeyerek kumaşlarını aldılar. Dikimleri yaptılar, paketlerini yaptılar. Derneğe haber verdik. İhtiyaç sahibi olan çocuklara dağıtmak için kendilerini davet ettik. Sağ olsun bizi kırmadı geldiler. Şu an bizde bu ürünleri teslim etmek için kursiyerlerim ve iyilik hareketi grubu hareketi ile birlikte hepsini doldurup göndereceğiz sahiplerine. Kursiyerlerimiz sabah ve öğlen grubu olarak 15 ve 12 kişi. Hepsi el attı hiç biri geri çekilmedi. İhtiyacı olan çocuklara annelere, babalara destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

    İyilik Hareketi Derneği Başkan Vekili Esra Leblebici, “Kadın gönüllülerinden oluşan iyilik hareketi derneğimiz  var. Tamamen gönüllü bir grubuz. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza yardımcı oluyoruz. Çocuk büyüsün dünya gülsün diye başlattığımız bir projemiz vardı. Mesudiye İlkokulu'nda  halk eğitim kursundaki öğretmenimiz ve  kursiyer arkadaşlarımızda bize destek olmak istemişler. Onların yaptığı ürünleri bugün buraya teslim almaya geldik. Kendilerine ve Halk eğitime çok teşekkür ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow