hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün İznik'e gelişinin 84'üncü yılı kutlandı

    Atatürkün İznike gelişinin 84üncü yılı kutlandı
    expand

    Atatürk'ün İznik'e gelişinin 84'üncü yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet BULDU/İZNİK,(Bursa),(DHA) - ATATÜRK’ün Bursa'nın İznik ilçesine gelişinin 84'üncü yılı ilçede tören gerçekleştirildi.

    Atatürk’ün İznik’e gelişinin 84.'ncü yılı anma törenlerine İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Cumhuriyet Savcısı Olgun Kaya, İlçe Jandarma Komutanı  Üsteğmen Tuncay Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Bektaş,  Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediye Daire Amirleri ve halkın katılımı ile gerçekleşti.

    Törenler sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde İznik Kaymakamı  Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'ın çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program devam etti. Atatürk Anıtı önünde devam eden programda konuşan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, "Bundan 84 yıl önce, 15 Temmuz 1935 tarihinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ilçemizi ziyaret etmesi ile İznik’te tarihi bir gün yaşanmıştır. Yeni Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşundan tam 12 yıl sonra Anadolu’da onlarca il, yüzlerce ilçeye gidemezken nüfusu 3 bin dahi olmayan bu tarihi kente gelerek İznik'i onurlandırmıştır. İznik Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile siyasi mücadeleye atılan İznik, ilk meclis’e Halil İbrahim Ağa’yı seçip göndermiş, Yüzbaşı Hasan Tahsin Bey gibi İstiklal savaşı kahramanları yetiştirmiştir. Mustafa Kemalin kendi deyimi ile (İznik Cephesi) adeta düşmana kalkan olmuştur. Böylesi her karış toprağı tarih ve kahramanlık öyküleriyle dolu bu şehre yakışır bir hizmet anlayışı ile bizlerde bayrağı devraldığımız yerden daha ileriye taşıma inancı ve gayesi ile yolumuza devam edeceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

    Selçuk Ortaokul Müdür Yardımcısı Gökhan Yanmaz'ın sunduğu anma programında Selçuk Orta Okulu Öğrencileri Gökçe Doğan ve Züleyha Kibaroğlu İznik Üzerine Düzenlenmiş Destan adlı "Merhaba İznik" adlı şiirlerini okumasının ardından  program sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow