hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey Belediyesi’nden e-imar uygulaması

    Karacabey Belediyesi’nden e-imar uygulaması
    expand

    Karacabey Belediyesi’nden e-imar uygulaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),(DHA)-KARACABEY Belediyesi, vatandaşlara kolaylık sağlamak adına vatandaşların imarla olan işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı. Uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, vatandaşlara bilginin doğrudan sunulduğu şeffaf belediyecilik yaklaşımı içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

    ‘Modern belediyecilik’ anlayışıyla sürdürülebilir gelişimi esas alan Karacabey Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla, imarla olan işlemlerin internet üzerinden yapılması için e-imar uygulamasını başlattı. Karacabey Belediyesi olarak vatandaşların imarla olan işlemleri kolaylaştırmak adına e-imar uygulamasını başlattıklarını ifade eden Karacabey Belediye Ali Özkan, “İmar durumu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız, tek tık erişim ile büyük kolaylık sağlayacak olan e-imar uygulamasına belediyemizin internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. e-imar uygulaması ile vatandaşlar belediye bünyesinde güncellenen imar planlarına ait sözel ve görsel verilere belediyeye gelmelerine gerek kalmadan internet üzerinden ulaşım sağlayabilecek” dedi.

    KESİNTİSİZ VE ANLIK GÖRÜNTÜLEME İMKANI

    Hayata geçirilen e-imar uygulaması ile imar planlarının kesintisiz ve anlık olarak görüntülenebileceğini dile getiren Özkan, “Vatandaşlar imar durumlarını sorgulamak istedikleri yerler için; ada-parsel veya adres-numarataj bilgilerini girerek sorgulama yapabilecekler. Bu sorgulamada parsellerin plan fonksiyonu, kat adedi, çekme mesafesi, TAKS, KAKS değerlerine ve parsellerin diğer özel koşullarına ulaşım sağlayabilecekler. Uygulamamız ile imar durumu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın belediyeye gelmelerine gerek kalmıyor. Belediyemizin resmi internet sitesi olan https://www.karacabey.bel.tr adresinden e-imar linkini kullanarak giriş yaparak gerekli bilgileri almaları mümkün” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow