hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Huzurevi inşaatına yıl sonuna kadar başlanacak

    Huzurevi inşaatına yıl sonuna kadar başlanacak
    expand

    Huzurevi inşaatına yıl sonuna kadar başlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette, Kızılay ile işbirliğini artırmaya yönelik karar aldıklarını belirten Özkan, ayrıca iş birliği çerçevesinde ilçede hayata geçirilecek huzurevi projesininde yıl sonuna kadar inşaatına başlanacağını müjdeledi.

    Karacabey'de yıllardır özlemle beklenen huzurevi konusunda son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Başkan Ali Özkan, Kızılay’ın yerelde ve genelde yürüttüğü çalışmalar hakkında Susmaz’dançeşitli bilgiler alırken, ilçede gerçekleştirilen sosyal yardımlar hakkında da kendisine bilgiler verdi.

    SOSYAL YARDIM İŞLERİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA DESTEĞE KOŞUYOR

    Başkan Özkan, ilçede sosyal yardım çalışmalarına hız kazandırmak için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü kurduklarını belirterek, özellikle pandemi döneminde bu müdürlüğün, ilçenin dört bir yanında vatandaşların yardımına koştuğunun altını çizdi.

    Özkan yaptığı açıklamada,“Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müzü kurduktan sonra, bu birimimizi aşevi ve misafirhanenin de olduğu binaya taşıyarak, burayı adeta bir yardım üssü olarak belirledik. Burasıgıda, erzak, hasta nakil gibi pek çok alanda vatandaşlarımıza yardımcı olurken, aynı zamanda devletimizin dar gelirli ve düşkün kişilere sağladığı imkanları da müdürlüğümüz aracılığıyla vatandaşlarımıza anlatıyor ve bu desteklerden faydalanması için ilgili yerlerle kendilerinin iletişimini kuruyoruz. Ve bu çalışmalarımızda, pek çok kurum ve kuruluşla işbirliğimiz oluyor. Türk Kızılay da köklü geçmişi ve örnek çalışmalarıyla her zaman takdir edilmiştir. Bizler Karacabey Belediyesi olarak, bu zamana dek olduğu gibi bundan sonrada Kızılay ile çalışmalarda her türlü desteği sağlamaya hazırız. Kızılay iş birliğinde hayata geçirmeye hazırlandığımız huzurevi projemiz için de güzel gelişmeler yaşanıyor. İnşallah 2021 yılı sonuna kadar huzurevinin inşaatına başlayarak, ilçemizin artık en önde gelen ihtiyaçlarından biri olan bu projeyi şehrimize kazandırmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

    TÜRK KIZILAY ÖRNEK OLUYOR

    Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz iseyaptığı açıklamada, “Türk Kızılay, yardıma ihtiyacı olan herkese merhamet elini uzatmayı misyon edinmiş bir kuruluş. Biz de Bursa Şubesi olarak, bu misyonun hakkını veren çalışmalarla hem diğer şubelere hem de diğer yardım kuruluşlarına örnek olan bir pozisyondayız. Bağışçılarımızın desteği ile kendini zorda hisseden vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahibi kimselere, gönüllülerimizle yürüttüğümüz çalışmalar vesilesiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda, belediyelerimizin desteği ve onlarla yapacağımız iş birlikleri, ihtiyaç sahiplerine daha sağlıklı ulaşmamız adına çok önemli” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow