hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan, İstiklal Marşı'nı söyledi

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan, İstiklal Marşını söyledi
    expand

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan, İstiklal Marşı'nı söyledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-23 Nisan’da Karacabey’de gün boyu zabıta ve belediye hoparlörlerinden çeşitli çocuk şarkıları çalınırken, akşamında ise ilk olarak Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan hoparlörlerden halka seslendi. Ardından da aynı hoparlörlerden bu kez İstiklal Marşı çalarken, Karacabey’in tüm sokaklarından coşkulu bir katılımla İstiklal Marşı hep bir ağızdan yükseldi.

    Karacabey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı kapsamında ilçede gün boyu pek çok organizasyona imza attı. Gün boyu süren kutlama etkinliklerinin ardından Karacabey’de, gece de anlamlı bir organizasyon gerçekleşti. Korona virüs tedbirleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla bayram tam anlamıyla kutlanamayınca, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ilk olarak vatandaşlara hitaben belediye hoparlörlerinden bir konuşma yaptı. Özkan konuşmasında, 23 Nisan’ın hem millet olarak hem de Karacabey açısından önemine vurgu yaparak meclis açılış duasını yapan Karacabeyli Mustafa Fehmi Gerçeker’den bahsetti. Özkan, “Bundan tam 100 yıl önce 23 Nisan 1920’de Ankara’da meclisimiz, Karacabeyli hemşerimiz M Fehmi Gerçeker’in dualarıyla açıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü çocuklara armağan etti. Ve her yıl 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ben de bu uğurda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı rahmetle, şükranla minnetle anıyor ve çocuklarımıza armağan edilen bu güzel bayramımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu gece itibariyle, mübarek Ramazan-ı Şerif’e de ulaşmış bulunuyoruz. Ramazan aynın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin her köşesinde virüse karşı mücadele sergilenmektedir. Karacabeyliler olarak kurallara uyarak, üzerimize düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmiş bulunuyoruz. Hassasiyetinize teşekkür ediyorum. 23 Nisan’ı, Ramazan’ı Şerif’inizi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

    İSTİKLAL MARŞI HEP BİR AĞIZDAN YANKILANDI

    Başkan Özkan’ın konuşmasının ardından belediye hoparlörlerinden bu kez İstiklal Marşı duyulmaya başlandı. Tüm Karacabey’in balkonlara ve pencerelere çıkarak eşlik ettiği İstiklal Marşı, binlerce vatandaşın eşliğiyle sokaklarda adeta yankılandı. İstiklal Marşı’nın sonunda ise belediye binasının üstünden gerçekleştirilen lazer ışıkları ve havai fişek gösteri ise ilçenin dört bir yanında ilgiyle izlendi. Etkinlik sonunda ise bir kez daha sokaklardan alkış sesleri yükseldi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow