hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan'dan çiftçilere, "Gece sulama yapın" çağrısı

    Karacabey Belediye Başkanı Özkandan çiftçilere, Gece sulama yapın çağrısı
    expand

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan'dan çiftçilere, "Gece sulama yapın" çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY/(Bursa)-DHA)-BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, çiftçilerin gece yapacakları sulamanın, işin niteliği ve maliyeti açısından uygun olduğunu söyledi.

    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, UEDAŞ Karacabey yönetici ve teknik ekibiyle bir araya geldi. Belediye Başkanı Özkan, özellikle çiftçiler için oldukça avantaj sağlayabilecek olan gece tarifesi hakkında bilgi aldı. Görüşme sonunda açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Özkan, Tarım ve Orman Bakanlığının, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında üretim kaynakları ve üretim üzerinde giderek artan olumsuz etkiler karşısında alınan tedbirler ile ilgili, modern sulama sistemlerinin doğru ve bilinçli kullanılmasının önemine dikkat çekti.

    Gündüz yapılan sulamada aşırı sıcağın elektrik tüketimini artırdığını açıklayan Belediye Başkanı Ali Özkan, "Gece yapılan sulama, üretim maliyetlerini azaltıp, suyun verimli kullanımını sağlaması açısından çok önemli. Yaptığımız görüşmede bana, özellikle akşam saat 22.00 ile sabah saat 06.00 arasında yapılan sulamanın daha ekonomik ve verimli olduğu söylendi. Çiftçilerimizin, arazilerinin sulama işlemini gece yapması, işin niteliği ve maliyeti açısından daha uygun olacaktır” diye konuştu. (DHA)

     

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow