hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey Yeşildere Barajı'nın yapımı sürüyor

    Karacabey Yeşildere Barajının yapımı sürüyor
    expand

    Karacabey Yeşildere Barajı'nın yapımı sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),(DHA)-DEVLET Su İşleri’nden (DSİ) yapılan açıklamada, Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Yeşildere Barajı’nın yapım çalışmaların devam ettiği belirtildi. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Barajdan 38 bin 850 dekar tarım arazisine su sağlanacak” dedi.

    Son yıllarda modern yatırımları hayata geçiren DSİ’den yapılan açıklamada, Karacabey ilçesindeki Yeşildere Barajı’nın yapım çalışmaların devam ettiği belirtildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte tarım arazilerine sağlanacak olan su ile yetişecek tarım ürünlerinin ihracata katkı sağlaması hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Bursa Karacabey Yeşildere Barajı’nın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile Karacabey İlçesi sınırları dâhilinde bulunan Yeşildere, Yenice, Emre, Obaköy, Çavuşköy, Yeni Ziraatli ve Danişment Köylerine ait 38 bin 850 dekar tarım arazisinin sağlanacak” diye konuştu.

    “SU DEPOLAMA KAPASİTESİ 16 MİLYON METREKÜP”

    Baraj inşaatında gövde kazı imalatları ve batardo dolgusu imalatları ile derivasyon tüneli imalatlarının tamamlandığını ve derivasyon sağlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olan ve 780 bin metreküp dolgu hacmine sahip barajımızda gövde dolgusu imalatlarına devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 67 metreyi bulan ve su depolama kapasitesi 16 milyon metreküp olan Bursa Karacabey Yeşildere Barajı’nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 27 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir’ dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow