hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey’de arama kurtarma ekibi 'Karkurt’ eğitimlere başladı

    Karacabey’de arama kurtarma ekibi Karkurt’ eğitimlere başladı
    expand

    Karacabey’de arama kurtarma ekibi 'Karkurt’ eğitimlere başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediyesi bünyesinde,afet durumlarında arama kurtarma faaliyetlerinde gönüllü olarak görev yapacak ‘Karkurt’ ekibi eğitim çalışmalarına başladı.

    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, afet durumlarında arama ve kurtarma çalışmaları için belediye personelinden oluşan bir arama-kurtarma ekibi kurulması için hazırlıklara başlandığını duyurmuştu. Bu kapsamda,ilk etapta 16 kişilik Karacabey Belediyesi personeli, AFAD Bursa İl Müdürlüğünden gelen arama kurtarma teknisyenlerinden 3 günlük eğitim aldı.

    TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

    Karacabey Belediyesi Toplantı Salonunda, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen eğitimlerin ilk 2 gününde, arama-kurtarma üzerine teorik olarak bilgilendirmelerde bulunuldu. Eğitimlerin 3. gününde ise AFAD’a ait Küçükbalıklı’daki Uygulama Merkezinde deprem enkazında kurtarma eğitimi verildi.

    ACİL DURUMLARDA DEVREYE GİRECEK

    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,“İlçemiz ve bölgemizdeki afet durumlarında arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak, hayat kurtarmak için profesyonel bir ekip için bizde oluşumumuzu tamamladık ve uzman ekiplerden eğitimler almaya başladık. Personelimizilk eğitimlerini, 3 gün üst üste çeşitli alanlarda aldı. Eğitimler ara ara ve sürekli olarak devam edecek. Umarım kullanmak nasip olmaz. Ancak en acil durumlarda, halihazırda bir ekibimiz ile vatandaşlarımızın zor anlarında yanında olabileceğiz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow