hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey’de kent içi oto park ihtiyacına kalıcı çözüm

    Karacabey’de kent içi oto park ihtiyacına kalıcı çözüm
    expand

    Karacabey’de kent içi oto park ihtiyacına kalıcı çözüm

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediyesi tarafından, eski vergi dairesinin bulunduğu alana yapılan 6 katlı otopark açılış için gün sayıyor. 2018 yılında temeli atılan otopark tamamlandığında, 300 araç kapasitesi ile bölge için önemli bir ihtiyacı ortadan kaldıracak.

    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe merkezindeki otopark yoğunluğunu azaltmak adına hazırladığı projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu zamana kadar şehir içlerindeki atıl durumda kalan arsa ve metruk binalar düzenlenerek, buraların otopark olarak faaliyet göstermesi sağlanırken, pek çok çevre düzenlemede de geniş araç kapasitelerine sahip otoparklara yer veriliyor. Merkezdeki trafik ve otopark yoğunluğunu ortadan kaldırmak için Karacabey Belediyesi, bu kapsamda vergi dairesinin başka yere alınmasıyla birlikte otopark inşaatına başlamıştı. Toplam 10.900 m2’lik bir alan üzerine 6 kat olarak inşa edilen otopark, ortalama 300 araçlık kapasite ve 7/24 esasıyla faaliyete girecek.

    MODERN TESİS

    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, modern bir tesis olarak tanımladığı otopark hakkında açıklamalarda bulundu. Özkan, “İlçemizin merkezindeki araç yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacağına inanıyoruz. Modern bir şekilde inşa ettiğimiz otoparkımız, plaka tanıma sistemi ile araç girişini sağlayacak. Hem yaya hem asansör çıkışları ile katlar arasında kolay ulaşım sağlanırken, ferah ve manevra kabiliyeti yüksek tasarlanan içyapısı ile sürücülerin rahatlıkla giriş çıkış ve katlarına ulaşım sağlaması mümkün olacak. Modern görünümü ile bulunduğu meydana da güzel bir görünüm katarken, otopark binası içinde yer alacak umumi bay-bayan tuvaletleri ile vatandaşlarımızın bir başka talebini de yerine getirmiş olacağız’’ dedi. Özkan, otoparkın inşaat aşamasının bittiğini belirterek mayıs ayı itibariyle otopark için resmi yazıların tamamlanmış olacağını ve hemen akabinde de faaliyete açılacağını sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow