hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey'de yılın ilk domates ekimi başladı

    Karacabeyde yılın ilk domates ekimi başladı
    expand

    Karacabey'de yılın ilk domates ekimi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-TÜRKİYE’nin salçalık domates üretiminin %40’lık ihtiyacını karşılayan Karacabey’de, yılın ilk domates ekimi gerçekleştirildi. Tarlada çiftçi ve tarım işçileriyle buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu yıl 1,3 milyon ton domates hasat edilmesinin beklendiğini kaydetti.

    Verimli tarım arazileri ve bereketli toprakları ile Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Karacabey’de, yılın ilk domates ekimi gerçekleştirildi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı ziyaretle, 2020 sezonunun ilk domates ekimini gerçekleştiren çiftçi ve tarım işçileriyle bir araya geldi.

    TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ SALÇALIK DOMATESİ

    Tarlada ekim sırasında tarım işçileriyle de görüşen Özkan, burada yaptığı açıklamada “Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak değerlendirilen Karacabey’de, bugün itibariyle salçalık domates ekimleri başlamıştır. Biz de Karacabeyli çiftçilerimizden Nurettin Göztepe ve Hakan Pullu kardeşimizin tarlasını, ekim yapan işçilerle beraber ziyaret ettik. Bu sezonun Karacabey’deki ve Türkiye’deki tüm çiftçilere hayırlara vesile olmasını, cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Salçalık domateste çok iddialı bir ilçeyiz. Türkiye’nin salçalık domates üretiminin yaklaşık %40’ı, Karacabey’de gerçekleştirilmektedir. Bunda o kadar iddialıyız ki Karacabey’de yetişen salçalık domatesin kalitesini, Türkiye’nin hiçbir yerinde yakalamak mümkün değil. Bu domateslerimiz de ilçemizde bulunan salça fabrikalarında işlenerek hem ülkemizdeki hem de yurtdışındaki tüketicilere hitap edecek” dedi.

    TARIM, STRATEJİK BİR SEKTÖR

    “Bu yıl, yaklaşık 100 bin dekarlık bir alanda ekim yapılması tahmin edilmektedir. Bu da 1,3 milyon ton salçalık domatese tekabül etmektedir” diyen Başkan Özkan, “Dünyada korona virüs ile bir mücadele gerçekleşiyor. Ve tarım bu anlamda da stratejik bir sektör. Bu kriz ile daha da önemli hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın çiftçilerden istirhamı, ‘hiçbir arazinin boş bırakılmaması, 1 m2 toprağın bile ekilmedik halde bulunmaması’ olmuştu. Karacabeyli üreticilerimiz zaten bilinçli ve teknolojiyi son aşamasında kullanan çiftçilerimiz. En güzel şekilde üzerlerine düşen vazifeyi gerçekleştiriyorlar. İnşallah fiyatların da bu yıl olumlu olmasını bekliyoruz. Sanayici ve üretici arasında sözleşmeli ekim yapılmakta. Bunun yanında, açık piyasaya eken arkadaşlarımız da var. Ama biz genel manada iyi olacağını düşünüyoruz. Bir kez daha bu sezonumuzun Karacabeyli üreticilere, sanayicilere ve Türk tarımına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    ÇİFTÇİLER UMUTLU

    Tarla sahibi Hakan Pullu da yaptığı açıklamada, “2020 yılının domates ekimleri, bugün itibariyle bölgemizde başladı. Bu bölgedeki üreticilerimize ‘hayırlı olsun’ diyorum. Domates, bu bölgenin en ağırlıklı ekilen ürünü. Bu sene de ekim ayı, yine daha önceki senelerdeki gibi domates ağırlıklı olacak. Hayırlı bir sezon olmasını diliyoruz. Başkanımız bizi yalnız bırakmadı bugün, kendisine destekleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

    Çiftçi Nurettin Göztepe ise “Şu an ekime başladık. İnşallah sezon iyi gider, biz de ekmek paramızı kazanırız. Umutluyuz, tüm çiftçilerimize hayırlı olsun’’ dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow