hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kestel’de yılbaşı öncesi hijyen ve fiyat denetimi

    Kestel’de yılbaşı öncesi hijyen ve fiyat denetimi
    expand

    Kestel’de yılbaşı öncesi hijyen ve fiyat denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/KESTEL (Bursa), (DHA)-KESTEL Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesi denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, ilçe genelinde güvenilir gıda kontrolü ve fahiş fiyat denetimi yaptı.

    Kestel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandığı market, kuruyemiş dükkanları, fırın ve pastanelerde hijyen belgesi, iş yeri açma belgesi, bone-önlük kullanımı ve genel kılık kıyafet kriterlerine uyulup uyulmadığını kontrol etti. İşletmelerin mutfak ve yiyecek bölümleri ile imalathanelerdeki hijyen durumu kontrol edilirken, eksiği olan iş yerlerine mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken koşullar hakkında bilgilendirme yapıldı.

    Zabıta ekipleri hijyen denetiminin yanı sıra fiyat-etiket uygunluğuna yönelik de inceleme yaptı. Gıda ürünlerinin üretim yeri, vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı ile bu fiyatların uygulanmaya başladığı tarihin etiketlerde yer alıp almadığını ve dolar kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılıp, yansıtılmadığı denetlendi. Gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine, ürünlerin fiyat tarifesi, gramaj, hijyen kuralları, reyon etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyumu ile ilgili bilgilendirme yapan ekipler, gerekli koşullara sahip olmayan veya eksiklikleri bulunan iş yerlerine idari yaptırım ve uyarılarda bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow