hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurallara uymamız gerek

    Kurallara uymamız gerek
    expand

    COVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NEZİH BAĞCI: İŞ İNSANI

    Kurallara uymamız gerek
    Nezih Bey sizi tanıyabilir miyiz?

    Rumeli kökenliyim. 1963 yılında Bursa’da doğdum, evliyim ve iki çocuk babasıyım. Kızım evli, oğlum da üniversiteden yeni mezun oldu. Çok sevdiğim kız torunuma yakında birde erkek torunum ilave oluyor. Başak burcuyum. Tertipli, titiz ve disiplinli çalışmayı severim. Deniz tutkunuyum. RUMELİSİAD’ın 2 dönemdir yönetim kurulu üyeliğini yapıyorum. Aynı zamanda RUMELİSİAD Akademi Eğitim Komitesi Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nezih Bağcı Dekorasyon serüveni nasıl başladı?
    Kurallara uymamız gerek1974 senesinde babam İsmail Bağcı’nın kurduğu toptan perakende döşemelik kumaş işini 1984 yılında devraldım. Müşterilerimiz bizden döşemelik kumaşlarını aldıktan sonra perdelerini de talep etmeleri üzerine biz de perde ve ev tekstili işine girmeye karar verdik. Çok değerli müşterilerimize yakışır ürünleri bulabilmek için yerli-yabancı çok firma dolaştık. 1985 ve sonrası yurt dışı fuarlarında bulduğumuz kumaşları ithal etmeye başladık.

    EŞİMLE KENDİ MARKAMIZI OLUŞTURDUK

    İşimizi çok severek yapıyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimiz. Bu noktadan yola çıkarak 1999 senesinde eşim Özlem ile kendi markamızı oluşturduk. Sürekli yenilik arayışındayız bugün perdenin yanında halı, lvt parke, duvar kağıdı ve el yapımı ithal mobilya ürünlerimiz arasında.

    Müşteriler neden sizi tercih etmeli? Markanızı farklı kılan nedir?
    İşe bakış açımız ve yaklaşımımız en önemli etken. Müşterilerimizin zaman içinde güvenini kazandığımızı düşünüyorum. İşimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bugün markamız Bursa dışında da tanınıyor. Şehir dışından da müşterilerimiz var bu bizim için gurur kaynağı. Bu da bize daha çok çalışma şevki veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HER TÜRLÜ ÜRÜNE SAHİBİZ

    Bizimle çalışan müşterilerimiz, dekoratörler, iç mimarlar ve mimarlar tüm yenilikleri, trendin nereye gittiğini görmüş oluyorlar. Onlar tasarlasınlar, bizler tasarladıklarını onlara sunalım.

    Mart ayında başlayan 2.5 aylık karantina dönemini nasıl geçirdiniz?
    Bu dönem son derece belirsiz ve korkutucu geçti. Ekip arkadaşlarımızın hepsini izine yolladım. Onlar yokken evim ve işimin arası çok yakın olduğu için kendim her gün 11.00-18,.00 saatleri arasında iş yerinde çalıştım. Proje işleri için mimarların ve müşterilerimin numune teminlerini ve fiyatlandırmalarını yaptım. Ailem ile çok daha fazla vakit geçirmenin güzelliğini yaşadım. Nisan ayının ortalarına doğru da tüm ekip arkadaşlarımız ile sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde çalışmaya başladık. Bu süreçte telefonlarımız hiç boş durmadı. Biz genelde yaptığımız iş gereği evin hanımları ile muhattap oluruz. Bu günler de beni en çok evin erkekleri aradı. Evlerine yeni veya ilave perde ve kumaşlar istediler. Devamlı evde oturdukları için herkes evine daha fazla özen göstermeye ve eksikliklerin farkına varmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dış pazara da satış yapıyorsunuz. Sınırların kapalı olduğu dönemde alternatif olarak neler yaptınız?
    Virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Fakat Katar’da 2022 de Fifa Dünya Kupası yapılacağı için otel projeleri çok hızlı. Tüm gücümüzle oraya teklifler hazırlıyoruz. Azerbaycan iş açısından şu anda çok önemli bir pazar.

    Firmanızda uzun vadeli kariyer imkanları nelerdir? Çalışanların profesyonel gelişmelerini nasıl destekliyorsunuz?
    Bayiliğini yaptığımız her firmanın teknik ekibi tarafından belirli periyotlarla zaten konusunda uzman olan servis ekibimize eğitimler veriliyor. Bunun haricinde tüm yenilikleri kendi aramızda yaptığımız toplantılarla kişisel gelişimlerine destek olmaktayız. Sanat okullarından yetişmiş nitelikli elemanlara ihtiyacımız var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YURT DIŞI EĞİTİM ALMA İMKANI

    Kurallara uymamız gerek
    Fakat sanat okullarının azalması, gençlerin bu okullara ilgilerinin başka yönlere kayması, herkesin masa başı iş istemesi bizi bu konuda sıkıntıya sokuyor. Mesleğimizi öğrenmek uzun soluklu bir zaman dilimi ve sabır gerektiriyor. Yabancı dili kuvvetli bir iç mimar veya yetenekli bir kişi zaman için de periyodik olarak (yılda 2-3 kez) yurt dışında eğitim alma imkanına sahip olur.

    ‘Yeni Normal’ sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Kurallara uymamız gerekBiz artık bu şekilde yaşamaya alışmalıyız. Bu işin şakası olmadığını genç yaşlı her yaştan herkese bulaştığını görmüş olduk. Kesinlikle kurallara uymamız gerekiyor. Maalesef birbirimize sarılmayı, öpüşmeyi özlemeye devam edeceğiz. İnşallah beklediğimizden daha önce biter.

    Yakın gelecekte ekonomi alanındaki gidişata ilişkin görüşleriniz nelerdir?
    Virüsün dünya üzerinde ekonomiye olan etkisi tam olarak ilerleyen zamanda daha çok hissedilecektir diye düşünüyorum. Fakat Çin’in dünya ticaretindeki payının azalması yada azaltılmak istenmesi Türk Tekstil sektörü için çok önemli bir durum. Ayrıca dünyadaki dev giyim firmalarının iflasları Türkiye’deki giyim firmaları için büyük bir fırsat olacaktır. Temennim odur ki bunun bize faydası olması yönünde.

    Koronavirüs sürecinde iş hayatınızda ne tür tedbirler aldınız?
    Gerek biz gerekse çalışanlarımız son derece dikkatli ve bilinçli davrandık. İş yerimizde kapı kollarından başlayarak her yer dezenfektan ile temizleniyor. Çalışanlarımız müşterilerin evlerine maskesiz adım atmıyorlar. Gerek girişte gerek çıkışta dezenfektan ile kendi kişisel hijyenlerini sağlıyorlar. Ayrıca Sağlık Bakanımızın anlattıkları doğrultusunda kendi önlemlerini alıyorlar. Hepimiz evden işe işten eve durumunda ve oldukça izole yaşıyoruz.

    Bundan sonraki süreç için aldığınız kararlar, planlar ve projeler var mı?
    Şu ana kadar minimum kar marjı ile çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde ve daha da aktif olarak çalışmaya devam edeceğiz. Otel projelerine önem vereceğiz. Eğer buna rağmen etkisi daha da hissedilirse çeşitlerimize müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu başka kalemler de eklemeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca bayilik vermeye başladık. Bayi sayımızı daha da arttıracağız.

    Son olarak şuan tatil planlarınızda virüs nedeniyle değişiklikler yaptınız mı?
    Pandemi süresinde en gözde tatiller karavan ve tekne turizmi oldu. Yoğun çalıştığımdan dolayı fırsat bulabilirsem tatilimi denizden yana kullanırım.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow