hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    62 yaşında okuma yazma öğrendi

    62 yaşında okuma yazma öğrendi
    expand

    62 yaşında okuma yazma öğrendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) - BURSA'da Osmangazi Belediyesi, kursiyerleri okur-yazar yapıyor. 62 yaşındaki Düriye Akbaş, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

    ‘Sosyal Belediyecilik’ alanında örnek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği OSMEK kurslarına katılan 62 yaşındaki Düriye Akbaş, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Okuma yazma bilmediği için hayatı boyunca sıkıntı yaşayan Akbaş, ilerlemiş yaşına rağmen haftanın 3 günü kursa giderek okuma ve yazma alıştırmaları ile temel vatandaşlık bilgilerinin inceliklerini öğreniyor. Okuma yazma isteğiyle herkesin takdirini toplayan Düriye Akbaş, en büyük desteği eşinden görüyor.

    “OKUMANIN YAŞI YOK”

    Okuma yazma öğrenerek yeniden dünyaya geldiğini belirten Düriye Akbaş, “Hastaneye gittiğimde kendimi ifade edemiyor, alışveriş yapamıyor ve adres bulmakta güçlük çekiyordum. Yıllarca bunun zorluğunu yaşadım. 'Bu yaşta okuyup da ne yapacaksın' diyenler oldu. Okumanın yaşı yok dedim. Şu an beni görenler şaşırıyor. Adeta yeniden doğdum. Kurs hocamıza ve bize bu fırsatı sunan Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Eşinin okuma yazma öğrenmesinin tüm hayatlarını değiştirdiklerini ifade eden Hurşit Akbaş da, “Eşim hayatını daha kolay yaşasın diye kursa yazdırdık. Akşamları torunlarımız ile ders çalışıyor. Ben de elimden geldiğince yardım ediyorum. Umarım eşim birçok kişiye örnek olur” diye konuştu.

    “EŞİNİN DESTEĞİ İÇİMİZİ ISITIYOR”

    Kurs eğitmeni Melahat Bodur Kıran ise Düriye Akbaş’ın gayretinin oldukça fazla olduğunun altını çizerek, “Düriye Teyzemiz, kursa başladığı günden bu yana derslere aksatmadan geliyor. Eşinin desteği de hepimizin içini ısıtıyor. Hayat arkadaşının elinden tutarak sırasına kadar eşlik ediyor ve derslerinde yardımcı oluyor. Okuma yazma bilmeyen herkesi kursumuza davet ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow