hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Acil sağlık ekiplerine bebek nakil eğitimi verildi

    Acil sağlık ekiplerine bebek nakil eğitimi verildi
    expand

    Acil sağlık ekiplerine bebek nakil eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA İl Sağlık Müdürlüğü, yenidoğan bebeklerin hastaneler arası nakillerinin güvenli bir şekilde yapılması amacıyla acil sağlık personellerine yönelik eğitim programı düzenledi.

    112 Simülasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim programında acil sağlık personeline yenidoğan taşınan ambulanslarda ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere; solunum cihazı, ısı takibi, yaşamsal fonksiyonların takibi için monitör ve oksijen ölçüm cihazları gibi malzemelerin nasıl kullanılacağına yönelik çeşitli bilgiler aktarıldı.

    “BEBEK NAKİLLERİ PROFESYONELCE SAĞLANMAKTADIR”

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, 0-30 günlük yeni doğan bebeklerin hastaneler arası nakillerinin, kuvöz sedyesi olan, özellikli acil yardım ambulansları ile yapıldığı bilgisini verdi. Bu kapsamda acil sağlık personeline verilen eğitimleri önemsediklerini dile getiren Uzman Dr. Kaşıkcı, “Müdürlüğümüz 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından Aralık ve Ocak aylarında toplam 80 kişilik planlanan yeni doğan transport eğitimleri başarıyla gerçekleştirilmiş olup, yenidoğan nakilleri 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerince profesyonel bir şekilde sağlanmaktadır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow