hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, il yönetimini tanıttı

    AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, il yönetimini tanıttı
    expand

    AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, il yönetimini tanıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA) - AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu üyelerini Merinos AKKM’de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

    AK Parti İl Kongresi geçtiğimiz günlerde TOFAŞ Kapalı Spor Salonu’nda yapılmıştı. Gerçekleşen kongrede atamayla görevi devralan İl Başkanı Davut Gürkan, yeni İl Başkanı seçilmişti. 500’ü aşkın adayla birebir yüz yüze görüşmeler gerçekleştiren İl Başkanı Davut Gürkan il yönetimini tanıttı.

    “BURSA’MIZI BÜYÜK BİR AİLE GİBİ GÖRÜYORUZ”

    Bursa’nın demografik yapısını dikkate alarak il yönetimini oluşturduğunu ifade eden İl Başkanı Davut Gürkan, “Yeni ve güçlü Türkiye hayali için gecesini gündüz kılmış böyle eşsiz bir teşkilatla çalışabilecek olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum.  Kurduğumuz yeni İl Yönetimimizle Bursa’mız için daha güzel projelere imza atarken bir yandan da gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. 3 Milyonu aşkın Bursa’yı 17 ilçesiyle büyük bir aile olarak görüyoruz” dedi. AK Parti kadrolarının yenilenerek heyecanla yoluna devam ettiğini ifade eden İl Başkanı Davut Gürkan, “Partimizde eskisi yenisi olmaz, dün de hizmet eden AK Partilidir, bugün de. Nitekim İl kongremizde yerini başka bir AK Parti sevdalısı kardeşimize devreden arkadaşlarımız, yeni dönemde de partimizin çeşitli kurul ve komisyonlarında görev alarak katkı sağlamaya ve kutlu davasına hizmet etmeye devam edecek” dedi.

    BURSA’NIN DEMOGRAFİK YAPISININ ÖZETİ

    İl Yönetim Kurulu üyeleri genel olarak AK Parti’nin çeşitli teşkilatlarında görev alan kişilerden oluşuyor. Birçok meslek grubundan yöneticinin olduğu AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda 13 kadın, gençlik yöneticilerinden ve gençlikten gelen 12 kişi, ilk defa siyaset arenasında yer alacak 4 kişi de il yönetimi listesinde yer aldı. İl yönetiminde kadın sayısı yüzde 26, genç sayısı ve gençlik kollarından gelen kişi sayısı yüzde 26’yı oluşturuyor. Yönetim kadrosunda yer alan 41 kişi üniversite mezunu iken bu oran yönetimin yüzde 82’isini oluşturuyor. Ayrıca, Bursa’yı temsil eden ve demografik yapıyı yansıtan 22 kişide İl Yönetici olarak listede yer alıyor.

    İl Başkanı Davut Gürkan, kadın ve genç dağılımına dikkat etmenin yanı sıra daha önce parti içi görev alan kişilerin yoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, “Ayrıca kadromuzda; geçmiş dönemde partimiz teşkilatlarında ilçe başkanlığı, İl ve İlçe Belediye Meclisi Üyeliği, İlçe kadın kolları başkan yardımcılığı görevleri yapmış kişiler yer alıyor. Bursa’nın demografik yapısı ve dinamiklerini de gözeterek oluşturulan ekipte; STK temsiliyeti yüksek, iş insanı, sanayici, avukat, mali müşavir, esnaf, mühendis, kadın ve genç girişimciler yer alıyor” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow