hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Hizmet Sektörü ile buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Hizmet Sektörü ile buluştu
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Hizmet Sektörü ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Sektörü İstişare Toplantısı Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala'nın katılımı ile gerçekleşti.

    BTSO, hizmet sektörünün yaşamakta olduğu sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen Hizmet Sektörü İstişare Toplantısı Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekili Refik Özen ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri temsilen BTSO Meclis ve Komite Üyelerinin de yer aldığı toplantıda sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

    EKONOMİK HASSASİYETLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak salgın sürecinde tüm sektörlerle güçlü bir iletişim ağı oluşturduklarını söyledi. Sahadan gelen tüm talep ve beklentileri TOBB ve ilgili Bakanlıklarla paylaştıklarını ifade eden Başkan Burkay, “Salgında ikinci dalga ile birlikte özellikle hizmet sektöründe şartlar çok daha zorlu hale geldi. Bu sektörde faaliyet gösteren firmalarımızı Mayıs ayına kadar ayakta tutmamız gerekiyor. Birikimi kısıtlı olan bu işletmeler için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var” dedi.

    Başkan Burkay, koronavirüs tehdidine karşı sağlıkta olduğu gibi ekonomik alanda da mücadelenin güçlü şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Hiçbir şey sağlıktan önemli değil ancak sektörlerin ayakta durması için yeni tedbir ve destekler gerekiyor. Bilim Kurulu’nun toplum sağlığını düşünerek verdiği tavsiye kararlarda Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu’yla istişare etmesi büyük önem arz ediyor. Bundan sonraki süreçte alınacak kararlarda bazı ekonomik hassasiyetlere dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

    “İŞ DÜNYAMIZIN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, dünyanın 100 yılda bir karşılaşılan pandemi sorunuyla mücadele ettiğini söyledi. Salgının ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda beklenmedik sıkıntılara yol açtığını belirten Ala, “İnsanlık salgın sorununu çözüme kavuşturacak ve hepimiz normal hayatımıza döneceğiz. Ancak bu noktaya en az hasarla ulaşmak önemli. Sürecin başından beri bu tedbirleri alıyoruz. İş dünyasının sorunlarını hızlıca çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Bugünkü toplantıda aktarılan konuları da başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hem Ticaret Bakanımız hem de Hazine ve Maliye Bakanımız ile paylaşacağım. Taleplerinizle alakalı elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

    “ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

    Bursa Milletvekili Refik Özen, iş dünyasının hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye ve tüm dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlk kapanma döneminde yaşadığımız tecrübeler var. İş dünyasının yaşamış olduğu sorunların hızlıca çözüme kavuşturulması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

    “BURSA İŞ DÜNYASI DUYARLI DAVRANIYOR”

    AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise iş dünyasının karşılaştığı sorunların hassasiyet içinde çözüme kavuşturulacağına inandığını belirtti.

    İŞLETMELERİMİZİN BİR AN ÖNCE AÇILMASINI BEKLİYORUZ

    BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, pandeminin ortaya çıktığı dönemdeki sorunların devlet destekleri sayesinde hızlıca aşıldığını ancak 20 Kasım’da başlayan ikinci kapanma dönemi sonrası sektörün yeni desteklere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Güler, “Sektörümüzün en önemli sıkıntısı yasakların herkese eşit şekilde uygulanmaması. AVM’ler, otellerdeki restoranlar, yol üstü-otoyol restoranları açık ve doluyken bizim işletmelerimizin kapalı olması doğru değil. İşletmelerimizin gerekli tedbirler alınarak bir an önce açılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

    Toplantının sonunda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’ya iş dünyasının talep ve önerilerini içeren kapsamlı bir rapor sunuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow