hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçalar İnir Festivali 25 Ağustos Pazar günü yapılacak

    Akçalar İnir Festivali 25 Ağustos Pazar günü yapılacak
    expand

    Akçalar İnir Festivali 25 Ağustos Pazar günü yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halim ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- Nilüfer Belediyesi’nin, 7’ncisini düzenleyeceği Akçalar İncir Festivali, 25 Ağustos Pazar günü yapılacak. Şef Emre İdrisoğlu’nun incirli tarifler vereceği festivalde, en iyi incir yetiştiricisi ve incirli lezzetler yemek yarışması da gerçekleştirilecek.

    Nilüfer Belediyesi’nin, bölgede yetişen ürünleri tanıtmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan Akçalar İncir Festivali, bu yıl da Bursalılar’a farklı bir hafta sonu yaşatacak. 25 Ağustos Pazar günü düzenlenecek olan festival, çeşitli etkinliklerle renklenecek. Akçalar Futbol Sahası’nda gerçekleşecek olan festivalde, Hale Tan Erdem, katılımcılara organik tarım ve beslenmenin önemini anlatacak. Şef Emre İdrisoğlu’nun incirli tarifler vereceği festivalde, çocuklara yönelik de saksı yapımı ve çiçek ekim atölyesi düzenlenecek.

    Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalar da, katılımcılara heyecanlı anlar yaşatacak. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda “En İyi İncir Yetiştiricisi”nin belirleneceği 7. Akçalar İncir Festivali’nde, “İncirli Lezzetler Yemek Yarışması” da farklı lezzetleri festival katılımcılarıyla buluşturacak. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun sunacağı gösteriyle coşkuyu artıracağı Akçalar İncir Festivali’nde, Kübra Lana da sevilen şarkıları seslendirecek.

    Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, üretimi ve üreticiyi her zaman desteklediklerini belirterek bütün Bursalılar’ı 25 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan 7. Akçalar İncir Festivali’ne davet etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow