hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alzheimer Hasta Konuk Evi açılış için gün sayıyor

    Alzheimer Hasta Konuk Evi açılış için gün sayıyor
    expand

    Alzheimer Hasta Konuk Evi açılış için gün sayıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- NİLÜFER Belediyesi Lions ile Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, projeyi ekim ayında tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti. Gece ve gündüz bakım hizmetinin verileceği merkezde, 48 hastanın konaklayabileceği çift kişilik 24 oda ile özel bakım üniteleri yer alıyor.

    Nilüfer Belediyesi, Türkiye’de örnek olacak bir projeyi daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Çağın hastalığı olarak bilinen Alzheimer hastalığına yakalananların ihtiyacına cevap verecek olan Nilüfer Belediyesi Lions ile Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ve Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle Özlüce Mahallesi’nde hayata geçirilen merkezde, gece ve gündüz bakım hizmeti verilecek. Toplam 3 bin 700 metrekare alanda planlanan Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde, 48 hastanın konaklayabileceği çift kişilik 24 oda ile aktivite salonu, yemekhane, mutfak, revir, kuaför, bakım odası, aile görüşme odası, özel bakım odaları, rehabilitasyon ve yoga salonları, fizyoterapi, soyunma odaları, konferans salonu ile teknik servis yer alacak.

    Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, yapımında sona gelinen Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde incelemelerde bulundu. Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Faruk Özçelik’ten çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Başkan Turgay Erdem, iç tefrişatın tamamlanmasının ardından projeyi ekim ayında hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Proje tamamlandığında Türkiye’de örnek olacağını belirten Başkan Erdem, “Çağın hastalığına yakalanan vatandaşlarımızı burada ağırlamayı hedefliyoruz. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Faruk Özçelik de, Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin anıtsal bir proje olduğunu belirtti.  Özçelik, projede katkısı olan herkese teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow