hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alzheimer Hasta Konuk Evi, Kasım’da hasta kabulüne başlayacak

    Alzheimer Hasta Konuk Evi, Kasım’da hasta kabulüne başlayacak
    expand

    Alzheimer Hasta Konuk Evi, Kasım’da hasta kabulüne başlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-BURSA’da Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle Özlüce Mahallesi’nde yapılan Alzheimer Hasta Konuk Evi, törenle Nilüfer Belediyesi’ne devredildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, gerekli iznin alınmasının ardından konuk evinin Kasım ayı içinde hasta kabulüne başlayacağını açıkladı.

    Sivil toplum ve kamu iş birliğinin örnek çalışmalarından biri olan Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin yapımı tamamlandı. Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle Nilüfer’in Özlüce Mahallesi’nde yapılan konuk evi, düzenlenen törenle Nilüfer Belediyesi’ne devredildi. Konuk evi bahçesinde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Faruk Özçelik ve yönetimi ile Dikencik ailesi katıldı.

    “KASIM AYINDA HASTA KABULÜNE BAŞLAMAYI PLANLIYORUZ”

    Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, Bursa’nın ilk Alzheimer Hasta Konuk Evi’ni kente kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Alzheimer hastalığının çok yaygınlaştığına dikkat çeken Erdem, “Ne yazık ki bu hastalık, özellikle hasta yakınlarına çok zor bir süreç yaşatıyor. Bir Alzheimer hastanız varsa, onu evde yalnız bırakıp dışarı çıkmanız ve başka işlerle ilgilenmeniz mümkün değildir. İşte böyle durumlarda hasta yakınlarının imdadına, bu konuk evi yetişecek. İsteyen hasta yakınları, gündüz hastalarını buraya bırakabilecekler” dedi.

    Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Faruk Özçelik, konuk evinin devrine ilişkin protokolü imzaladılar. Daha sonra Başkan Erdem ve konuklar, Kasım ayı içinde hizmete başlaması planlanan konuk evini gezerek incelemelerde bulundular. İşletmesi Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacak olan konuk evinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınacak çalışma izninin ardından Kasım ayı içinde hasta kabulüne başlaması planlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow