hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÜ Hukuk Fakültesi’nde 2 akademisyenin fakülte ile ilişiğinin kesilmesi

    AÜ Hukuk Fakültesi’nde 2 akademisyenin fakülte ile ilişiğinin kesilmesi
    expand

    AÜ Hukuk Fakültesi’nde 2 akademisyenin fakülte ile ilişiğinin kesilmesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- BURSA Barosu, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders veren öğretim elemanları Dr. Melike Belkıs Aydın ve Dr. Barış Işık'ın fakülte ile ilişikleri kesilmesi nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

    Türkiye’deki pek çok baro ile birlikte gerçekleşen ortak açıklamada, 2012 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders veren öğretim elemanları Dr. Melike Belkıs Aydın ve Dr. Barış Işık'ın ilişiklerin kesilmesine, rektörlük tarafından akademisyenler hakkında açılan idari soruşturmaların gerekçe gösterildiği belirtildi. Aydın ve Işık’ın bu soruşturmalardan haberleri bulunmadığı vurgulanan açıklamada, “Sözü edilen soruşturmalara ilişkin hiçbir tebligat yapılmadığı gibi verdikleri bir savunma ve aldıkları bir disiplin cezası da bulunmamaktadır” görüşlerine yer verildi.

    LİYAKAT VE KRİTER VURGUSU

    Melike Belkıs Aydın ve Barış Işık’ın yıllardır hukukçu yetiştirmek için yoğun çaba harcadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi. “Görevlerini özveri ile yerine getiren saygın bilim insanları olan bu iki akademisyenin haberleri dahi olmayan gizli soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevlerine son verilmesinin, adı hukuk fakültesi olan bir kurumda yaşanması ise son derece üzücü ve endişe vericidir. Ne yazık ki bir süredir üniversitelerde liyakat yerine başka kriterler aranmakta olup Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi de süreci bu şekilde yönetmektedir. Fakülteye kısa bir süre önce başka üniversitelerden gelen ve şubat ayında göreve başlayan idarecilerin atama biçimi hukuken son derece sorunludur.”
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow