hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Aktaş: Bayramlaşmada maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım

    Başkan Aktaş: Bayramlaşmada maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım
    expand

    Başkan Aktaş: Bayramlaşmada maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm vatandaşları uyararak, özellikle kurban kesim alanları ve bayramlaşmalarda tüm vatandaşların maske mesafe ve temizlik kuralarına hassasiyet göstermesini istedi.

    Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında, dün yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Aktaş, yaklaşan Kurban Bayramı’na yönelik mesaj verdi. Ramazan Bayramı’nda uygulandığı gibi bir yasaklamanın bulunmadığını hatırlatan Başkan Aktaş, ancak tüm vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti. Özellikle kurban kesim alanlarında bir yoğunluğun olacağını diye getiren Başkan Aktaş, “Kurban illaki birinci günü kesilecek diye bir şart yok. Bunu normal süresine yayabiliriz. Gerek Büyükşehir Belediyemizin gerekse de ilçe belediyelerimizin zabıta ekipleri gerekli tedbirleri alıyorlar. Mümkün olduğu kadar toplu alanlara girmekten kaçınılmalı. Bu dönemde biraz daha telefonumuzu fazla kullanıp, telefonlarla büyüklerimize, dostlarımıza ulaşmak noktasında bir yol izlemek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Kimsenin şüphesi olmasın gerek itfaiye, gerek zabıta, gerek BUSKİ olmak üzere farklı birimlerimiz 7/24 esaslı çalışmalarını devam ettirecek. Raylı sistemlerde, otobüslerde ve özel halk otobüslerinde seferler sürdürülecek. Hatta artırılarak sürdürülecek. Ulaşımın sorunsuz bir şekilde devam etmesi için Arife gününden itibaren bayramın 4 gününü kapsayacak şekilde kent merkezinden Kent Mezarlığına ücretsiz otobüs seferleri olacak. Ama gerek normal taşıma ile alakalı gerekse de sunacağımız bu mezarlık ziyaretleri ile alakalı her bir vatandaşımızın özelde bir hassasiyetle dikkat göstermesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bir sonraki vagon 3,5 dakika sonra geliyor, bir sonraki otobüs 5, 6 dakika bilemedin 10 dakika sonra geliyor. Her bir vatandaşımızın da bir hassasiyet göstermesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. BUDO seferleri normal seyrinde devam edecek, BBBus’larda seferler artırılarak devam edecek” diye konuştu.

    "DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"

    Bayram süresince cenaze hizmetleri ile alakalı bütün iş ve işlemlerin devam edeceğini dile getiren Başkan Aktaş, “Herkese hayırlı bayramlar dilerim. Şimdiden inşallah kazasız, belasız, sorunsuz, sıkıntısız bir bayram olur. Ama dediğim gibi her ne kadar Ramazan Bayramı gibi evimizde geçirmeyecek olsak da hem bayram namazı sabahında hem de kurban iş ve işlemlerinde her bir kardeşimizin, vatandaşımızın dikkatli olması gerekir. 17 ilçede Çevre sağlığı ilaçlama çalışmaları devam edecek. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzde Kurban Bayramı boyunca nöbetçi veterinerlerimiz görev yapacak. Kurban bir ibadettir. Nihayetinde bir ibadeti yaparken başka bir günaha vesile olmayalım. Özellikle kurban atıkların bertarafı ile alakalı bu iş ve işlemler ile alakalı her kurban kesen vatandaşın çok ama çok dikkatli olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Atıkları gelişigüzel sağa sola atmak hastalıklara, çevre kirliliğine vesile olmak da maalesef günaha vesile olmaktır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow