hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Aktaş: Salgın süreci uzasa bile Bursalıları mağdur etmeyeceğiz

    Başkan Aktaş: Salgın süreci uzasa bile Bursalıları mağdur etmeyeceğiz
    expand

    Başkan Aktaş: Salgın süreci uzasa bile Bursalıları mağdur etmeyeceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte her gün yüzlerce aileye gıda ve hijyen maddeleri yardımında bulunduklarını belirterek, salgın süreci uzasa bile Bursalıları mağdur etmeyeceklerini kaydetti.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs sürecinde ‘evde kal’ çağrısı ile birlikte vatandaşı mağdur etmemek için gıda ve hijyen paketleri dağıtımını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan ve her gün şehrin sağlıklı ekmek ihtiyacının karşılandığı BESAŞ’ta, gıda ve hijyen kolilerinin paketlenmesi çalışmalarına katıldı.

    Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak hummalı bir süreçten geçtiklerini belirterek, virüs salgınına karşı Bursalılara yardımcı olmak için büyük bir gayretin içerisinde olduklarını söyledi. Salgının kendisini gösterdiği ilk günden itibaren tüm şehirde dezenfeksiyon çalışmalarına başladıklarını, vakit kaybetmeden 1500 personeli ihtiyacı olan vatandaşlara destek için aktif şekilde sahada görevlendirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “Bu aşamada; kimi çalışanımız paketleme çalışmalarına katılırken, kimisi ise dağıtımları gerçekleştirdi. Bir diğeri de gelen telefonlara baktı. Hala hızlı bir şekilde devam eden bu süreci, farklı örneklerle çoğaltabiliriz” dedi.

    BESAŞ’TAN DEV SEVKİYAT

    Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan erzak ve hijyen kolilerinin sevk ile idaresinin BESAŞ’tan yapıldığını ifade etti. Personelin kolilerin doğru adreslere doğru şekilde ulaştırılması için gece gündüz büyük bir gayret sarf ettiğini belirten Başkan Aktaş, “Bu konuda herhangi bir zaafımız bulunmamaktır” diye konuştu. BESAŞ’ta paketlenen ve 13 kalemden oluşan, 16.5 kilogram ağırlığındaki gıda kolilerinin 142 TL değerinde olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, bunun yanında 60 TL’lik de hijyen kolisinin bulunduğunu anlattı. Başkan Aktaş, “Hijyen kolisi marifetiyle, özellikle sağlık ve temizliğin ön plana çıktığı bugünlerde, aile bütçelerine katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Bursalıları virüs salgınına karşı koruyan çalışmalara katılan herkese teşekkür eden Başkan Aktaş, “Bu çalışmalar, nisan ayı boyunca hummalı bir şekilde devam edecek. Önümüz mayıs ayı. Sürecin uzayıp uzamayacağını bilmiyoruz. Hamdolsun, belediyemiz güçlü. İnşallah, Bursalı hemşerilerimizi mağdur etmeden, bu sıkıntıyı en hafif hasarla atlatacağız” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow