hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BEBKA Bursa’da 11 Milyon TL’lik kırsal kalkınma yatırımını hayata geçirdi

    BEBKA Bursa’da 11 Milyon TL’lik kırsal kalkınma yatırımını hayata geçirdi
    expand

    BEBKA Bursa’da 11 Milyon TL’lik kırsal kalkınma yatırımını hayata geçirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA, (DHA)-BURSA Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa’daki yeni hizmet binasında Kırsal Kalkınma Strateji Geliştirme Çalıştayı’nda tüm paydaşları aynı masada buluşturdu. Genel Sekreter M. Zeki Durak, sadece Bursa’da kırsal kalkınma alanında 11 milyon TL’lik yatırımın Ajans desteği ile hayata geçirildiğini söyledi.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerini kapsayan TR41 Bölgesinde yerel kalkınma vizyonuna katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten BEBKA, Bursa’daki yeni hizmet binasında Kırsal Kalkınma Strateji Belirleme Çalıştayı düzenledi. Eskişehir ve Bilecik’teki çalıştaylar öncesi Bursa’da gerçekleştirilen buluşmaya Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa Koordinatörü Bilal Tunç ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

    KIR-KENT DENGESİ GÖZETİLİYOR

    Bölgenin kırsal kalkınma açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken BEBKA Genel Sekreteri Durak, “Bölgemizde kırsalda tarım ve hayvancılık faaliyetlerine ek olarak tarımsal ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, marka-tescil faaliyetleri, eko-turizm, kentten kıra dönüş gibi birçok çalışma ile turizm tanıtımında bölge zenginlikleri doğrultusunda kültür, doğa, tarih, sağlık alanlarında faaliyetler aktif şekilde yürütülüyor. Bölgemizde kır-kent dengesinin gözetilerek kırsalda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesiyle sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması; yerel zenginliklerin ve turizm potansiyelinin değerlendirilerek turizmde rekabet gücünün artırılması amacıyla Kırsal Kalkınma ve Turizm Tanıtım Sonuç Odaklı Programı adı altında 3 yıllık bir program yürütüyoruz. Bu program özelinde 75 proje destek alırken toplamda 35 milyon TL’lik yatırım Ajansımız sayesinde hayata geçti. Bunun 11 milyon TL’si Bursa özelindeki projeler. Bugün kırsal kalkınmayı, kadınları ve gençleri önceliklendirerek tasarlıyor ve desteklerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Bursa, Eskişehir ve Bilecik’teki çalıştaylarımızla ihtiyaçları yerelden dinlerken proje fikirlerini de enine boyuna tartışma imkânı buluyoruz. Her masada bir BEBKA uzmanı ve yaklaşık 10 katılımcı ile adeta beyin fırtınası oluşturduk. Kırsal kalkınma yatırımlarının artması noktasında BEBKA’nın ağırlığı her geçen gün daha da artacak” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow