hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde plates eğitimleri başladı

    Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde plates eğitimleri başladı
    expand

    Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde plates eğitimleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)- BURSA'da Nilüfer Belediyesi Bizi Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde plates eğitimleri başladı. Merkeze kayıtlı katılımcıların aileleri plates eğitimlerinin ruhsal ve fiziksel açıdan kendilerini iyi hissettirdiğini söylüyor.

    Engelliler, yaşlılar gibi toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik hizmetlerine özel bir önem veren Nilüfer Belediyesi, engellilere yönelik çok yönlü eğitim çalışmalarının yürütüldüğü Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde, sadece engellilere değil onların ailelerine yönelik çalışmalar da organize ediyor.

    Pandemi döneminde engellilere yönelik çeşitli alanlarda beceri kazandırmaya yönelik online atölye çalışmaları da yapan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde, engellilerin ailelerine yönelik plates eğitimleri başlatıldı.

    Pandemi önlemleri nedeniyle aylardır evde kapalı kalan engelli ailelerini ruhsal ve fiziksel açıdan zinde tutarak destek vermek amacıyla başlatılan plates eğitimleri 4’er kişilik guruplar halinde yapılıyor.

    Aynı zamanda fizyoterapist olan plates eğitmeni Ezgi Küçük’ün verdiği eğitimlere toplam 27 kişi katılıyor. Merkezden faydalanan bizim ev katılımcılarının aileleri için de hizmet vermekten duyduğu memnuiyeti dile getiren Küçük, “Engelli bireylerimizin ailelerinin de sağlıkları ve kaliteli sosyal zaman geçirip sportif aktivitelere katılabilmeleri bizim için önemli. Aileler pandemi önlemleri nedeniyle, aylarca kapalı alanlarda yeterince bunaldı ve hareketsiz kadılar. Açık havada sosyal mesafe kuralları gözeterek verdiğimiz eğitimlerin amacı onların ruhsal ve fiziksel olarak zinde tutmak” dedi.

    Eğitimlere katılan merkeze kayıtlı katılımcılar, plates eğitimlerinin hem sosyalleşme olanağı sağladığını, hem de fiziksel sağlıklarına iyi geldiğini ifade ediyorlar. Erkek ve kadın katılımcılara açık olan plates eğitimleri, merkeze kayıtlı engelli bireylerin aileleri için önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow