hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BTSO ile Rus iş insanları arasında protokol imzalandı

    BTSO ile Rus iş insanları arasında protokol imzalandı
    expand

    BTSO ile Rus iş insanları arasında protokol imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA (DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini uluslararası alanda güçlü bir konuma taşımak amacıyla gerçekleştirdiği anlaşmalara bir yenisini daha ekledi. Moskova Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzalayan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, “Moskova, Avrasya pazarının da başkenti konumunda. İşbirliği anlaşmamız, üyelerimize bu büyük pazarda yeni fırsatların kapısını aralayacak” dedi.

    Uzay-havacılık ve savunma ile makine UR-GE projeleri kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’ya 35 kişilik bir heyetle çıkarma yapan BTSO üyeleri, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası’yla da işbirliği protokolü imzaladı. Moskova TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, dünyada ülkelerin yerine şehirlerin rekabet içinde olduğunu ifade ederek, “Moskova, ekonomik büyüklüğü ve jeopolitik konumu itibariyle sadece Rusya’nın değil, Avrasya’nın da başkenti olarak kabul ediliyor. Bursa da üretim tecrübesi ve sanayi dönüşümündeki rolüyle ülkemizin lider şehirleri arasında. İşbirliği anlaşmamız üyelerimize Avrasya pazarında da önemli fırsatların kapısını açacaktır. Vizelerin kaldırılmasına ilişkin çalışmalarla birlikte ticaret bağlantılarının ve yatırımların ivme kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

    RUSYA’YA FARKLI SEKTÖRLERDEN 6 HEYET

    Moskova Ticaret ve Sanayi Odası’nın BTSO üyelerinin ikili iş görüşmeleri organizasyonuna büyük ilgi gösterdiğine de dikkat çeken Cüneyt Şener, “Bursa iş dünyası ile işbirliği yapmak adına göstermiş olduğunuz istek ve gayretten büyük memnuniyet duyduk. BTSO olarak, üyelerimizin Moskova’yla ticaretinde ve yeni yatırımları gerçekleştirmesi konusunda da desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Cüneyt Şener, 2019 yılı için Moskova’ya farklı sektörlerden 6 heyet getirmeyi planladıklarını da belirterek, “Sizleri de Bursa’da ağırlamak isteriz. Kenti ve Odamızı yakından tanıma fırsatı bulacaksınız” dedi.

    TÜRK FİRMALARI RUSYA’DA ÇOK BAŞARILI

    Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan, Moskova’nın 20 milyona yakın nüfusu ve Rusya ekonomisi üzerindeki ağırlığıyla lokomotif şehirler arasında bulunduğunu ifade etti. Rusya’da özel ekonomi bölgelerinde vergi indirimleri uygulandığını belirten Vardanyan, “Türk firmaları uzun zamandır Rus pazarında önemli başarılara imza attı. Makine, tekstil ve bankacılıkta da Türk firmalarının yatırımlar var. Uzay, havacılık ve savunma başta olmak üzere farklı sektörlerde de başarılı olacağınıza inanıyorum. Yeni işbirlikleriyle çok daha verimli çalışmalar yapabiliriz. Özellikle savunma alanında işbirliği içinde olarak üçüncü ülkelerle de işbirliği yapabiliriz” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ile Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Suren Vardanyan, işbirliği protokolüne imza attı. İmza törenine BTSO’nun makine ve uzay-havacılık ve savunma UR-GE projesi üyeleri de katıldı.

    BTSO’DAN RTİB’E ZİYARET

    BTSO üyeleri, Moskova programı kapsamında yatırım ve ticaret fırsatlarına ilişkin bilgi almak üzere Rus- Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. BTSO üyelerini Birliğin eş Başkanı Sabahattin Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri ağırladı.     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow