hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa Engelli İstihdamı ve Kariyer Günü buluşması gerçekleşti

    Bursa Engelli İstihdamı ve Kariyer Günü buluşması gerçekleşti
    expand

    Bursa Engelli İstihdamı ve Kariyer Günü buluşması gerçekleşti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - BURSA Valiliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bursa Engelliler Federasyonu iş birliğinde engellilere yönelik olarak düzenlenen “Bursa Engelli İstihdamı ve Kariyer Günü Buluşması” (BENİB-2019) Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirildi.

    'Engelsiz Bir Yaşam İçin Buradayız' ve 'Burası Bursa, Burada İş Var' sloganlarıyla gerçekleştirilen buluşmada Bursa’nın önde gelen firmaları da yerlerini aldı ve stantlarını açarak engelli bireylerle görüşmeler gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim öğretim yapan Özel Eğitim Meslek Liselerinin 12. Sınıflarında okuyan 160 öğrencinin de yer aldığı buluşmaya Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Ünal Şipkan katıldı.

    Bursa Valisi Yakup Canbolat törende yaptığı konuşmada engelli bireylerin de geçimlerini sağlayabilmeleri ve gereksinimlerini karşılayabilmeleri için ekonomik açıdan bir zorunluluk olduğunu ve bu sebeple çalışma hayatına girmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Engellilerin istihdam dışında kalmasının bir ülkenin en değerli kaynağı olan insan gücünün kullanılmaması anlamına geldiğini belirten Canbolat, “Bugün ülkemizde 5 milyona yakın engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Bursa’da ise resmi kayıtlara göre 46 bin 500 engelli vatandaşımız var. Engelli bireylerin diğer bireylere oranlar iş bulmalarının daha zor olduğunun hepimiz farkındayız. Özellikle işverenlerin yasal bir zorunluluk olmaksızın iş yerlerinde engelli bireyleri istihdam etmek istememeleri nedeniyle engellilerin istihdamının daha çok devlet eliyle gerçekleştirilmesini gerekli kılmaktadır. Ancak ilimizdeki iş yeri sahipleri bu noktada özel hassasiyete sahipler ve bu durumdan ötürü de onlara teşekkür ediyorum" dedi.

    ENGELLİ İSTİHDAMI İÇİN İŞKUR - MİLLİ EĞİTİM EL ELE

    Engelli İstihdamı konusunda Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR arasında imzalanan birliği protokolü ile özel eğitim liselerinin özellikle son sınıfında okuyan öğrencilerinin istihdamı için protokol gereği okul rehber öğretmenleri ile İŞKUR danışmanları eşleştirildi. Rehberlik servisi ve İŞKUR danışmanı birlikte hareket eden öğrenciler, kendilerine uygun iş bulmaları konusunda rehberlik hizmeti alıyorlar.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow