hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa İHH, Suriye'ye 33 yardım TIR'ı ulaştırdı

    Bursa İHH, Suriyeye 33 yardım TIRı ulaştırdı
    expand

    Bursa İHH, Suriye'ye 33 yardım TIR'ı ulaştırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,(DHA)-BURSA İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, 33 yardım TIR'ı Suriye'ye ulaştı.

    Suriye’de yaşanan iç savaşın 9.yılına girerken, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi, Ramazan ayı içerisinde Suriye'ye 33 yardım TIR'ı yolladı. Bugüne kadar bölgeye gönderilen yardım TIR'ı sayısı 764’e ulaşırken, son yardım TIR'ları Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen törenle gönderildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın da katıldığı törende konuşan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, “İHH olarak bu ramazan 130 ülkede hayır elçileriyle çıktığımız yolda yetimleri giydirdik, ihtiyaç sahiplerine gıda paketi yardımında bulunduk. Suriye gündemi artık dokuzuncu yılına giriyor. İnsanlar yoruldu gündemden düştü, ama zulüm bitmedi. Zalim zalimliğini her zaman yaptı ve yapıyor. Ramazan’ın ilk günü ateşkes olduğu halde İdlib karadan ve havadan vuruldu. Şu an 150 bin insan göç etmekte. Herkes açıkta, üstünü örtecek bir şey yok, sahura kalkacak yemek yok, iftarı yapacak yemek yok. Biz dedik ki ne kadar gündemden düşse de Bursa hayırseverleri olarak STK’lar olarak sessiz kalmadık kalamazdık.Yanı başımızda ateş sönmedikçe, gözyaşı dinmedikçe rahat edemeyiz. Her gün Suriye içerisinde iftar programları düzenliyoruz. Bugün Eğitim Bir Sen’i, iş adamlarımızın tırlarını, özellikle BİHMED camiasının 89, 90, 91 mezunlarının çalışmaları neticesinde 3 TIR yardım malzemelerini gönderiyoruz. Herkese desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi
     HüseyinKaptan’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından toplanan 9 TIR dolusu yardım malzemesi, yapılan duayla birlikte Suriye’ye doğru yola çıktı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow