hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’da 1-7 Ekim Emzirme Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

    Bursa’da 1-7 Ekim Emzirme Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak
    expand

    Bursa’da 1-7 Ekim Emzirme Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBA /BURSA,(DHA)-BURSA  İl Sağlık Müdürlüğü, ‘1-7 Ekim Emzirme Haftası’ etkinlikleri kapsamında il genelinde anne sütünün önemini anlatan çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar” dedi.

    Bursa’da 1-7 Ekim Emzirme Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık sunumunda temel hedeflerinin anne ve çocuk sağlığını korumak olduğunu belirterek bu kapsamda anne sütünden taviz vermeyeceklerini söyledi. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesinin gerekli olduğunu ifade eden Dr. Akan, “Sağlıklı beslenmenin ilk adımı hayata anne sütü ile başlamaktır. Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu yüzden anne sütüyle ilgili farkındalık çalışmaları daha anlam ve önem arz ediyor” dedi.

    BİRÇOK NOKTADA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

    Yarınların daha sağlıklı olması, tüm bebeklere anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğin bu haktan mahrum edilmemesi ve konunun gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim tarihlerinin  "Emzirme Haftası" olarak kutlandığı bilgisini veren Akan, “Bu kapsamda biz de ilimizde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Haftaya ilk olarak Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz anne çocuk sağlığı konulu toplantı ile başlayacağız. Ardından Şehir Hastanemizde ‘Bebek Dostu Sokağı’ kurarak vatandaşlara anne sütünün önemini anlatacağız. Hafta boyunca gerek Bursa Büyükşehir Belediyemizin gerekse diğer belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle etkinlikler düzenleyerek, Yıldırım, Gürsu ve Gölyazı gibi ilimizin çeşitli noktalarında da anne sütünü teşvik edici farkındalık çalışmaları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow