hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’da anne sütüne teşvik için eğitim programı

    Bursa’da anne sütüne teşvik için eğitim programı
    expand

    Bursa’da anne sütüne teşvik için eğitim programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vedat YÜCEBAŞ/BURSA,(DHA)- BURSA İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anne sütünün teşvik edilmesi çalışmaları çerçevesinde ebe ve hemşirelere yönelik eğitim programı düzenledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Sağlıklı beslenmenin ilk adımı hayata anne sütü ile başlamaktır” dedi.

    Bursa Şehir Hastanesi’nde anne sütünün teşvik edilmesi çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen eğitime Bursa’daki kamu ve özel hastanelerden 24 ebe ve hemşire katıldı. 3 gün süren eğitimin sonunda katılımcılara hasta konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal da katıldı. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesinin gerekli olduğunu söyedi. Akan, “Sağlıklı beslenmenin ilk adımı hayata anne sütü ile başlamaktır. Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar” dedi.

    BEBEK DOSTU ÇALIŞMALAR

    Sağlık Bakanlığı tarafından hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler" programı yürütüldüğü bilgisini veren Akan, “Bu program kapsamında hastaneler kendi eğitimlerini, değerlendirmelerini yapar. Ayrıca hastanelerine başvuran gebe ve emziren annelere emzirme danışmanlığı da yaparlar. Bu çalışmaları yapan, yürüten ve hastanelerin tüm bebek dostu çalışmalarından sorumlu olan sağlık çalışanları bebek dostu hemşirelerdir” şeklinde konuştu.Akan’ın konuşmasının ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow