hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da itfaiyecilere 'börek sürprizi, mahkemede bitti

    Bursada itfaiyecilere börek sürprizi, mahkemede bitti
    expand

    Bursa'da itfaiyecilere 'börek sürprizi, mahkemede bitti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da, ünlü börekçi Hasan Acar, iki yıl önce İtfaiye Haftası dolayısıyla, itfaiye ekiplerine sürpriz yapmak için sahte yangın ihbarında bulunduğu için mahkemelik oldu. Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'suç uydurma' suçundan iki sanıkla birlikte hâkim karşısına çıkan Hasan Acar, "Biz sadece İtfaiyecilik haftasında, itfaiye erlerine sürpriz yapmak için yangın ihbarında bulunduk. Zabıta, polis gibi özel haftalarda sürprizlerimiz oldu. Kötü bir niyetim yoktu. Böyle bir ihbarın da yanlış olduğunu biliyorum ama sadece amacım haftanın özelliğinden dolayı kutlamaktı. Beraatımı istiyorum" dedi. Mahkeme ise üç sanığın suç vasfının oluşmadığından dolayı beraatlarına karar verdi.
    Bursa'da 2012 yılında, 2 bin 23 metre uzunluğunda kol böreği yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Hasan Acar, 2017 yılı Eylül ayında, İtfaiyeci Haftası dolayısıyla Bursa İtfaiye Teşkilatı’na bir sürpriz hazırladı. Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi'nde işyeri bulunan Hasan Acar (38), 'Yangın 110' ihbar hattını arayarak, işyerinde yangın çıktığını, imalathane bölümünde işçilerin mahsur kaldığı yönünde ihbarda bulundu. Aynı ihbar bir kadın ve erkek müşteri tarafından da yapıldı.
    BÜYÜKŞEHİRDEN SUÇ DUYURUSU
    Yaklaşık 4 dakika sonra bir itfaiye aracı siren çalarak börekçiye geldi. Ekip, hortumunu çıkarıp, işyerine gireceği sırada çalışanlar alkış yağmuruna tutarak, ekibinin 'İtfaiye Haftası'nı kutladı. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen itfaiye ekibine, işyeri sahibi Hasan Acar, kendi elleriyle börek ikram etti ve itfaiye aracı olarak hazırlanan yaş pastayı kesti.
    Bu olayın ardından ünlü börekçi Hasan Acar, dükkânda müşteri olarak bulunan Gülnaz Güler ve Yahya Çolak, asılsız yangın ihbarında bulunmaları sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından dava edildi.
    İTFAİYECİLERE SÜRPRİZ, MAHKEMEDE BİTTİ
    Bursa 2.’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 sanık hakkında 'suç uydurma' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hâkim karşısına çıkan börekçi Hasan Acar, "Biz sadece İtfaiye haftasında, itfaiye erlerine sürpriz yapmak için yangın ihbarın da bulunduk. Kötü bir niyetimiz yoktu. Beraatımı istiyorum. Daha önce de zabıta, polis gibi özel haftalarda sürprizlerimiz oldu" dedi.
    Davaya bakan hâkimin, "Yangın ihbarında bulunduğunuz zaman başka bir yerde gerçek yangın çıktığında ne olacaktı" demesi üzerine ise Acar, "Olaydan sonra ihbarımızın yanlış olduğunu anladık. Tepkiler aldık" dedi.
    Müşteriler Gülnaz Güler ile Yahya Çolak, olay günü Hasan Usta İkizler Börek adlı işyerinde bulunduklarını, Hasan Bey’in, isteği üzerine yangın ihbarında bulunduklarını belirterek, suçsuz olduklarını söyledi.
    Mahkeme hâkimi, üç sanığın suç vasfının oluşmadığından dolayı beraatlarına karar verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow