hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da Mesleki Eğitim İş Birliği protokolü imzalandı

    Bursada Mesleki Eğitim İş Birliği protokolü imzalandı
    expand

    Bursa'da Mesleki Eğitim İş Birliği protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA) - OTOMOTİV sektöründe mesleki eğitime katkı sağlamak ve işbirliği protokolü imzalamak üzere Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile KARSAN Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. bir araya geldi.

    Bursa Valiliği Tarihi Binasında imzalanan protokol törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger,  KARSAN Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Okan Baş, Endüstriyel Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Bulucu, İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut ve İl Milli Eğitim Mesleki Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş katıldı.

    Protokolün hayırlı olmasını dileyen Bursa Valisi Yakup Canbolat, KARSAN CEO’su Okan Baş ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'e yerli otomobilin üretimine ev sahipliği yapacak olan Bursa’da Mesleki Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

    İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DÜLGER: KIYMETLİ ÇALIŞMALARIN YANINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİK

    İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, “Bursa mevcut potansiyeli ve durumu itibariyle Türkiye’nin üretim alanında en çok öne çıkan illeri arasında yer alıyor. Dolayısıyla üretimin bu kadar yoğun olduğu bir şehirde biz de mesleki eğitim alanında yürüttüğümüz çalışmaları gerek Bakanlığımız gerek de Bursa’daki kurum ve kuruluşların desteğiyle her geçen gün daha da geliştiriyoruz. KARSAN ile imzaladığımız iş birliği protokolü çerçevesinde yerli ve milli otomobil heyecanını yaşadığımız bugünlerde İlimiz bünyesinde yürütülen bu kıymetli çalışmaların yanına bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vermiş oldukları güçlü destek ve sundukları kıymetli katkılardan dolayı Başta Sayın Valimiz ve Karsan Yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

    KARSAN CEO'SU BAŞ: ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ

    KARSAN CEO’su Okan Baş da, mesleki eğitimle sektörü buluşturarak geleceğe yatırım yapan böylesi geniş kapsamlı bir işbirliğinin tarafı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Okan Baş “Elektrikli araçlar alanında yürüttüğümüz çalışmaları, bu alanda geleceğin nitelikli insan gücü olacak gençlerimiz ile paylaşacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Birlikte atacağımız her adımın sektörümüze, kadın istihdamına ve ülkemizin geleceğine katma değer sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

    İmzalanan protokol kapsamında okullarda eğitimi verilen alanları sektörle birlikte tasarlamak ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlanmalarını sağlamak amaçlanıyor.

    Ayrıca okullarda Elektrikli Araçlar Laboratuvarı kurulması ve atölyelerin yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması, alan öğrencilerine işletmelerde mesleki eğitim/staj imkânlarının sağlanması, alan öğretmenlerine hizmet içi eğitim ve iş başı eğitim düzenlenmesi, alan çerçeve öğretim programlarının güncellenmesi ve eğitim materyallerinin hazırlanması, öğrencilere burs desteği sağlanması, mesleki ve teknik eğitime yönelik etkinlikler ve farkındalık faaliyetlerinin düzenlenmesi gibi çalışmalar yapılacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow