hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’da öğrenciler hayvanlarla buluştu

    Bursa’da öğrenciler hayvanlarla buluştu
    expand

    Bursa’da öğrenciler hayvanlarla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- BURSA’da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği kapsamında öğrencileri can dostlarla buluşturdu.

    Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Orhanbey İlkokulu’ndan toplam 160 öğrenci, hoşça vakit geçirdi. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte ekipler tarafından öğrencilere hayvan sevgisinin aşılanması, bakımı ve sahiplenilmesi konularında bilgiler verildi. Doğal yaşam merkezini doyasıya gezen çocuklar, hayvanlarla ilgili merak ettiklerini sorarak onları yakından tanıma fırsatı buldu. Aynı zamanda ata binen öğrencilerin yaşadıkları mutluluk renkli görüntülerin yaşanmasına sahne oldu.

    “BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HAYVANLARIMIZI KORUYORUZ”

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, ilkokul öğrencileriyle birlikte barınağı gezerek hayvanları sevdi. Çocuklara Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde verilen hizmetleri anlatan Dündar, “Dünya Hayvanları Koruma etkinliğimiz vesilesiyle düzenlediğimiz etkinlikteki amacımız, çocukların hayvanları görmesini sağlayarak, onlara hayvan sevgisini aşılamaktır. Sokaklardaki sahipsiz hayvanları toplayarak hem tedavilerinin yapılması hem de daha iyi şartlarda bakılması için barınağımıza getiriyoruz. Sokaklardaki başıboş hayvanların bakımını üstlendiğimiz gibi onların insanlara zarar vermelerinin de önüne geçiyoruz. Böylece Osmangazi Belediyesi olarak sadece bir gün değil yılın her günü hayvanlarımızı koruyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow