hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da taksi ve dolmuş şoförlerine "iletişim" eğitimi

    Bursada taksi ve dolmuş şoförlerine iletişim eğitimi
    expand

    Bursa'da taksi ve dolmuş şoförlerine "iletişim" eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından, “Hayat Boyu Öğrenme” programı adı altında, taksi ve dolmuş şoförlerine 5 gün boyunca  letişim ve stres yönetimi, trafik psikolojisi, ilkyardım ve trafik kuralları konularında eğitim verilecek.

    Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi Taşıma Yönetmeliğinin 19. Maddesi gereği, Bursa Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 5 gün boyunca taksici ve dolmuşçu esnafına yönelik düzenleyeceği eğitimlere başladı.

    Taksi ve dolmuş şoförlerinin yoğun bir katılım gösterdiği eğitim programının açılışında konuşan Bursa Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, “Belki farkında değiliz ama çok önemli ve sorumluluk gerektiren bir iş yapıyoruz. Taşımış olduğumuz yolcu, canını ve malını bize emanet ediyor. Onun için bizler de bu güvene ve sorumluluğa layık olabilmek için çeşitli konularda dönem dönem eğitimler veriyoruz, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. O yüzden bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Taşıdığımız müşterilerimizin güvenini ve mesleğimizin kalitesini artırmak için düzenlediğimiz bu eğitimlere herkes katılamamaktadır. Eğitimlere katılabilmek için ehliyetinin yanında, sabıka kaydı, uyuşturucu test raporu, psikoteknik rapor gibi belgeleri de istemekteyiz ve böylece mesleğimize değer katacak, müşterisine güven verecek kişilerin taksicilik ve dolmuşçuluk yapmasını sağlamaktayız. Müşterilerimizin güven ve huzur içinde seyahat edebilmeleri için üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bir gereği olarak düzenlediğimiz bu eğitimlere katıldığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu Başkan Topçu’nun konuşmasının ardından eğitimin programının ilk dersi, Diksiyon ve Etkili İletişim Eğitmeni Mustafa Tilci’nin “İletişim ve Diksiyon” sunumuyla başladı. İletişim ve stres yönetimi, trafik psikolojisi, ilkyardım ve trafik kuralları gibi konu başlıklarında düzenlenecek eğitim sonrasında sınav yapılacak olup, sınavda başarılı olan şoförlere, "Toplu Taşıma Araç Sürücüsü Tanıtım Kartı" verilecektir. Sürücü tanıtım kartı olmayanlar ticari araçlarda şoförlük yapamayacak.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow