hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’da yılın ilk yarısında bin 898 yeni firma kuruldu

    Bursa’da yılın ilk yarısında bin 898 yeni firma kuruldu
    expand

    Bursa’da yılın ilk yarısında bin 898 yeni firma kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA’da yılın ilk yarısında  bin 898 yeni firma kuruldu. Kurulan firma sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış gösterdiğini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Salgının küresel ekonomiyi tehdit ettiği bu süreçte müteşebbislerimiz risklere değil fırsatlara odaklanmaya devam ediyor” dedi.
    Türkiye’nin sanayi ve ticaret merkezi Bursa, pandemiye rağmen yeni girişimlerle ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) kayıtlarına göre Bursa’da bu yılın ilk yarısında bin 898 yeni firma kuruldu. Geçen senenin aynı dönemine göre yeni kurulan firma sayısında yüzde 6 artış yaşandı. Normalleşme takviminin başladığı Haziran ayında ise yeni kurulan firma sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97, bir önceki aya göre de yüzde 144 oranında artarak 393’e ulaştı. Bu ayda en fazla firma açılan 5 sektör ise gıda, hizmet, inşaat, tekstil ve otomotiv oldu. Bursa’da yılın ilk 6 ayında kapanan firma sayısı da bir önceki yıla kıyasla yüzde 16,8 azalarak 508 oldu.
    “TABLO DAHA DA İYİLEŞECEK”
    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin salgın sürecinde uyguladığı politikalarla pek çok ülkeden pozitif yönde ayrıştığına vurgu yaptı. Hükümet tarafından kısa çalışma ödeneğinden kredi paketlerine, vergi düzenlemelerinden nakdi yardımlara kadar sağlanan desteklerin salgının ekonomiye etkilerini sınırladığını söyleyen Başkan Burkay, “Normalleşme takviminin başlamasıyla sağlanan bu desteklerin ekonomik verilere olumlu yönde yansıdığını görüyoruz. Bursa’da Haziran ayında sanayide elektrik tüketimi ve kapasite kullanım oranlarında artışlar yaşandı. Buna bağlı olarak ihracatta da toparlanma süreci başladı. İş dünyamızın mücadele azmi ile önümüzdeki aylarda çok daha iyi bir tablo ile karşılaşacağımıza inanıyorum” dedi.
    “EKONOMİDEKİ CANLANMANIN GÖSTERGESİ”
    Haziran ayında Bursa’da kurulan firma sayısındaki artışın da ekonomideki canlanmanın önemli bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Başkan Burkay, “Yaşadığımız süreçte risklere değil fırsatlara odaklanan iş dünyamız, daha fazla üretim ve ihracat için gayret göstermeye devam ediyor. Küresel ekonomide ciddi bir güven bunalımının yaşandığı böylesi bir dönemde ilimizde yeni kurulan firma sayısındaki artış, müteşebbislerimizin güçlü üretme arzusu ve Türkiye ekonomisine duydukları güvenin bir neticesidir. Ülkemizin aydınlık yarınları için çalışan tüm müteşebbislerimize teşekkür ediyorum. Yeni kurulan işletmelerimizin katkılarıyla toparlanma hızımızın daha da artacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow