hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’daki cezaevlerinde açık görüşler iki hafta ertelendi

    Bursa’daki cezaevlerinde açık görüşler iki hafta ertelendi
    expand

    Bursa’daki cezaevlerinde açık görüşler iki hafta ertelendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, kapalı ve açık cezaevlerinde de önlemler alındı. Bursa’daki cezaevlerinde tedbirler kapsamında 4 ateş ölçüm cihazı alındığı, personelin ve tutuklu ile hükümlülerin sağlık kontrolünden geçirilerek kurumlara girişinin sağlandığı bildirildi.  Ayrıca, cezaevlerinde iki hafta açık görüşlerin ertelendiği belirtildi.

    Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kentte bulunan Gemlik Açık, E Tipi Kapalı ve Açık ve H Tipi Kapalı ile Yenişehir Kadın Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumlarında, koronavirüs salgını kapsamında tedbirler alındığı bildirildi. Tedbirler kapsamında, cezaevlerine 4 ateş ölçüm cihazı alındığı, personelin ve tutuklu ile hükümlülerin sağlık kontrolünden geçirilerek kurumlara alındığı bildirildi.

    CEZAEVİNE GİRECEKLERDEN RAPOR İSTENECEK

    Mahkumlardan cezaevlerine girerken sağlık kuruluşlarından aldıkları ateş ölçüm raporu da isteniyor. Koğuşlar arasındaki geçişlerin de yasaklandığı, kuruma dışarıdan gelenlere koruyucu ekipmanlar dağıtıldığı kaydedildi. Cezaevlerinde açık görüş hakkı bulunan mahkumların aileleriyle görüşmeleri de 2 hafta ertelendi, ayrıca açık cezaevinde tutulan mahkumların da evci izinleri 2 hafta durduruldu. Ayrıca cezaevleri özel dezenfektanlarla yıkandı, çeşitli dezenfektanlar da personelle mahkumların kullanması için ana noktalara konuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow