hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursalı 24 firma Turguality programında

    Bursalı 24 firma Turguality programında
    expand

    Bursalı 24 firma Turguality programında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-TİCARET Bakanlığı bünyesinde dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY programından yararlanan 450 firmanın 24’ünü Bursa firmaları oluşturuyor.

    Son günlerde dünyayı etkisi alan koronavirüs ile birlikte etkilenen özellikle yurtdışı satışlarla birlikte TURQUALITY programı önem kazandı. Ticaret Bakanlığı’nın uluslararası markalaşma potansiyeli olan firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla küresel bir oyuncu olabilmeleri ve söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amacıyla oluşturulan marka destek programı TURQUALITY başvurular artıyor.

    Ticaret Bakanlığı verilerine göre TURQUALITY®  programında “Marka Destek” ve “TURQUALITY®  Destek” olarak iki farklı destek sınıfında yer alan firma sayısı 450’ye ulaştı. Bu firmalar içinde Marka Destek” programında 12, TURQUALITY®  Destek” programında 12 olmak üzere toplamda 24 adet Bursa firması yer alıyor.

    Programda yer alan firmaların, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tesciline ilişkin harcamaları, sertifikasyona ilişkin giderleri, moda/endüstriyel ürün tasarımcısı/şef/aşçı istihdamına ilişkin giderleri, tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurtdışı birimlere ilişkin giderleri, danışmanlık (yönetim, tasarım, hukuk, bilişim) giderleri destekleniyor.

    Finansal desteklerin yanında; firmaların orta ve üst düzey yöneticilerine Koç, Sabancı, Bilkent ve İstanbul Üniversiteleri’nde Yönetici Geliştirme Programı kapsamında eğitim verilirken, dünyaca ünlü markalaşma teorisyenlerinin davet edildiği Vizyon Seminerleri düzenleniyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow