hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursalı firmalar Meksika'da yeni işbirliklerinin temellerini attı

    Bursalı firmalar Meksikada yeni işbirliklerinin temellerini attı
    expand

    Bursalı firmalar Meksika'da yeni işbirliklerinin temellerini attı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) firmaların ihracatını artırmaya yönelik düzenlediği Sektörel Ticaret Alım Heyetlerinde yeni durak, dünyanın en büyük 15’nci ekonomisi olan Meksika oldu. Makine sektörüne yönelik düzenlenen organizasyonda BTSO heyeti, yeni işbirliklerinin yollarını aradı.

    BTSO tarafından Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen Sektörel Ticaret Alım Heyetleri kapsamında makine sektöründe faaliyet gösteren 20'yi aşkın firma temsilcisi, Meksika'nın en önemli sanayi şehri olan Monterrey'de önemli etkinlikler gerçekleştirdi. Takım tezgahları, plastik, otomasyon-robotik, eklemeli üretim ve medikal makine üretimi gibi birçok farklı teknolojinin sergilendiği Expo Manufactura 2020 Fuarı'nda sektörlerinin son teknoloji ürünlerini inceleyen BTSO üyeleri, Latin Amerika'nın ikinci büyük ekonomisi olan Meksika'da yeni firmalarla ticaretin temellerini attı. Program kapsamında BTSO tarafından fuar alanı içerisine kurulan stantta Meksikalı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren Bursalı firmalar önemli iş bağlantıları kurdu.

    100'E YAKIN İŞ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    İkili iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini belirten BTSO Makine Konseyi Başkanı ve CE Mühendislik Genel Müdürü Cem Bozdağ, "Burada özellikle sektörümüz açısından büyük bir pazar var. Devletimizin Meksika'yı neden hedef pazar olarak belirlediğini daha iyi anladık. Türk firmalarının iş yapabileceği ciddi bir potansiyel mevcut. Bizler de Bakanlığımızın desteği ve Odamızın koordinasyonunda bu potansiyeli doğru değerlendirmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yüze yakın iş görüşmesinin olumlu sonuçlarını yakın zamanda görmeyi umuyoruz. Bu anlamda bizlere bu fırsatı veren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İbrahim Burkay'a ve Ticaret Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    "GÖRÜŞMELERİ KENDİ STANDIMIZDA YAPMANIN AVANTAJINI YAKALADIK"

    Expo Manufactura'nın Meksika'daki en önemli fuarlardan birisi olduğunu söyleyen Bluetech Firması Yöneticisi Makine Mühendisi Serdar Alat, etkinlik kapsamında birçok firmayla yüz yüze görüşme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Etkinliğin katılan tüm firmalar için verimli geçtiğini belirten Alat, "Organizasyonun verimli geçmesindeki en önemli etken fuar alanında BTSO'ya ait bir stant olmasıydı. Biz buraya yalnızca bir ziyaretçi olarak değil, aynı zamanda stant sahibi olarak katıldık. Dolayısıyla iş görüşmelerini kendi standımızda yapmak bize büyük bir avantaj sağladı. BTSO'nun uzman ekibi de heyete her türlü desteği sundu. Bugüne kadar katıldığım fuarlar arasında en verimlilerinden birisi bu organizasyon oldu" dedi.

    "İHRACATI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

    Etka-d Firması Genel Müdürü Münir Özgat, BTSO tarafından düzenlenen Sektörel Ticaret Alım Heyetleri organizasyonlarının firmalara ciddi katkılar sunduğunu söyledi. Organizasyon süresince Meksikalı önemli firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Özgat, "Buralarda yer almamız Odamızın 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonunun bir sonucudur. Bizler de iş dünyası olarak kentimizin ihracatını artırmak adına durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow