hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursalı iş dünyasından 15 Temmuz mesajları

    Bursalı iş dünyasından 15 Temmuz mesajları
    expand

    Bursalı iş dünyasından 15 Temmuz mesajları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA iş dünyası temsilcileri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda, Türk Milleti’nin milli irade dışında bir seçeneğe asla boyun eğmeyeceğini, 15 Temmuz’da yapılmaya çalışılan hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını, ekonomiye olan inançla çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

    BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, demokrasinin vazgeçilmez olduğunu, seçimle göreve gelenlerin ancak yine seçimle değişebileceğini kaydederek "Türk milleti demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneğe asla boyun eğmeyeceğini 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Biz bu ruh ve aynı inançla çalışmayı sürdürürken, bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

    BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er ise, "15 Temmuz hain saldırısı ve darbe girişiminin bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Allah tekrarını göstermesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk milleti ferasetini, demokrasiye sahip çıktığını kez daha göstermiş, darbecilere geçit vermemiştir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anarken gazilerimize de şükranlarımızı iletiyoruz" diye konuştu.

    BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız da, "15 Temmuz, her 10 yılda bir darbe gören bu milletin vesayete, darbelere ve esarete bir başkaldırısıdır. Milletimiz artık kendisi ile ilgili kararı sadece kendisinin verebileceğini 15 Temmuz akşamı çok net bir şekilde ifade etmiş ve ortaya koymuştur. Ülke olarak dimdik ayaktayız. Biz de iş dünyası olarak ekonomiye olan güvenle üretmeye, istihdama, çalışmalarımıza devam ediyoruz. 15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

    15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınadıklarını belirten GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, "15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz,  Allah tekrarını yaşatmasın. Türk milletinin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağı, 15 Temmuz akşamı bir kez daha görülmüştür. Bu hain kalkışma, hem demokrasimiz hem de iş alemi açısından ülkemizi telafisi mümkün olmayan yerlere çekti. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın en büyük ekonomileri arasında ülkemizin yerini almasını, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. Bu vesile ile aziz demokrasi şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz" dedi.

    İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç da, "15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümünde, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir girişimi kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk milleti birlik ve beraberliği bir kez daha göstermiştir. İş dünyası olarak ekonomiye inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mücadelede canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle yad ederken gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

    TÜMSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da "Devletı̇mı̇zı̇n, Vatanımızın ve Mı̇lletı̇mı̇zı̇n bağımsızlığına, seçilmiş Hükümetimiz ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına kasteden FETÖ’nün hain darbe gı̇rı̇şı̇mı̇nı̇ 4. yılında bir kez daha nefretle kınıyor ve lanetlı̇yoruz. 15 Temmuz; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyı̇p Erdoğan ve azı̇z mı̇lletı̇mı̇zı̇n canı pahasına gerçekleştı̇rdı̇ğı̇ dı̇renı̇şle tarı̇he altın harflerle geçen bı̇r kahramanlık destanı olmuştur. Azı̇z şehı̇tlerı̇mı̇zı̇ ve kahraman gazı̇lerı̇mı̇zı̇ rahmet ve mı̇nnetle anıyor, hepsine şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow