hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’nın turizmde güvenli kent olduğu anlatıldı

    Bursa’nın turizmde güvenli kent olduğu anlatıldı
    expand

    Bursa’nın turizmde güvenli kent olduğu anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi pandemi sonrasında normalleşme döneminde Bursa’nın turizmde güvenli kent olduğu imajının tanınırlığını arttırmak amacıyla, üyesi olduğu uluslararası ağlarda tanıtım hamlesi başlattı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde faaliyet gösteren Turizmi Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından belirlenen normlar doğrultusunda konaklama, yeme-içme ve transfer şirketlerinden normları karşılayan tesislerin aldıkları ‘Güvenli Turizm Belgesi’ hazırlanan sertifikasyon programı kapsamında akredite kuruluşlar tarafından işletmelere veriliyor. Belge almaya hak kazanan işletmeler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen akredite kuruluşlar tarafından düzenli olarak denetleniyor. Bursa’da bugüne kadar 78 farklı tesis bu belgeyi almaya hak kazanırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağına (EHTTA) güvenli turizm sertifikasyon programı, sertifikasyon sürecinde belirlenen normlar ve Bursa’da ‘Güvenli Turizm Belgesi’ almaya hak kazanan tesisler hakkında bilgi verildi.

    Verilen bu bilgi doğrultusunda sertifikasyon programı dahilinde Bursa’da gerçekleştirilen çalışmalar Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağına (EHTTA) üye 17 ülke ve 50’den fazla kente duyurulacak ve tüm güncellemeler EHTTA tarafından birliğe ait olan sosyal medya hesaplarında yayınlanacak. Böylece Bursa’nın turizmde güvenli kent olduğu algısı daha da yaygınlaşacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow