hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’yı 2 dakikada anlattılar

    Bursa’yı 2 dakikada anlattılar
    expand

    Bursa’yı 2 dakikada anlattılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2 Dakikada Bursa Kısa Film Yarışması’nın kazananları belirlendi. Dereceye giren filmleri yarışmacılarla birlikte izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ortaya çıkan eserlerin kentin tanıtım çalışmalarında kullanılabileceğini söyledi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada, vatandaşların kendi yaşadığı sokağı, mahalleyi ve şehri daha iyi tanımaları, bulundukları çevreye karşı duyarlılık geliştirmeleri amaçlandı. Bursa’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin 2 dakikaya sığdırılmaya çalışıldığı yarışmaya 100’ü aşkın başvuru yapıldı.

    TOPLAM 16 BİN TL ÖDÜL VERİLDİ

    Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmanın birincisi seçilen Hüseyin Ceren 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın ikincisi Ersin Coşkunkanlıgil 4 bin TL, üçüncüsü Yasin Dağ 3 bin TL ile ödüllendirildi. Fatih Yürür, Gülhan Aydın ve Engin Hocaoğlu’nun eseri mansiyona layık görülürken, Jüri Özel Ödülü ise Sümeyra Kenet’in oldu. Mansiyon ve Jüri Özel Ödülü alan yarışmacılar da 1000’er TL ödülün sahibi oldu.

    Büyükşehir Belediye Meclis Salonu Fuaye alanında düzenlenen ödül törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın Balkanlar ve Anadolu’nun farklı şehirlerinden göç eden insanlarla şekillendiğini hatırlatarak, bu nedenle şehre aidiyet konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Aktaş, “Şehre aidiyetin artması noktasında, şehri sahiplenen, bu işi dert edinen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow