hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BUSMEK’te 2. dönem kayıtları devam ediyor

    BUSMEK’te 2. dönem kayıtları devam ediyor
    expand

    BUSMEK’te 2. dönem kayıtları devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - BURSA’da 15 yıldır, 250 bini aşkın kişiyi ücretsiz sanat ve meslek eğitimleriyle buluşturan BUSMEK’te ikinci dönem kayıtları devam ediyor. Dersler 15 Şubat 2021 itibariyle başlayacak.

    Kurslara BUSMEK’in internet sitesinden online kayıt yapılabileceği gibi aynı zamanda kurs merkezlerinden de kayıt yaptırılabilecek. Ayrıca Android tabanlı cep telefonlarından “BUSMEK” uygulamasını indirerek de kayıt işlemi gerçekleştirilebilecek.

    Konu ile ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

    "Kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adayları busmek.bursa.bel.tr adresindeki “Online Başvuru” kısmına tıklayarak başvuru yapabilirler. BUSMEK’in Android tabanlı mobil uygulamasını cep telefonlarına indirerek, uygulama içerisinde yer alan “Online Başvuru” bölümünden kayıt yapılabilecek. Kayıt için kursiyerin TC kimlik numarasını girerek, ilgili tüm seçenekleri hatasız ve doğru bir şekilde doldurması gerekiyor. Bilgileri hatalı olan kursiyerlerin kayıtları geçersiz sayılacak. Ayrıca Merinos Yönetim Merkezi’nden veya 0(224) 254 30 30 numaralı telefon ile eğitimler ve başvurular hakkında bilgi alınabilecek. Kontenjanı dolan bazı branşlarda (kurs bitiş tarihine göre) yeni gruplar açılacak. Yeni kayıtlardan haberdar olmak isteyen vatandaşlar BUSMEK’in sitesindeki duyurulardan yararlanabilir.

    BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

    Bir kursiyer, bir eğitim dönemi içerisinde en fazla 3 kursa gitme şansına sahip olacak. Ancak ilk aşamada günü ve saatleri çakışmadığı sürece iki farklı branşa aynı anda gidilebilecek. İki branştan biri bittiği takdirde üçüncüye başvurulabilecek. Ayrıca 2. ve 3. başvurular BUSMEK Merinos Yönetim Merkezi öğrenci İşleri personeli ya da kaydolmak istenen branşın bulunduğu kurs merkezi tarafından yapılabilecek.

    Üçüncü başvuru; başvuru yapılan kursun, bitiş tarihinden sonra başlayacak olan kursa yapılabilecek. (Örneğin; “İngilizce A1” kursuna başlayan bir kursiyer, devam eden kursunun bitiş tarihinden sonra başlayacak olan başka bir kursa da başvuru yapabilir.) Başvuru yaparken dersin başlangıç bitiş tarihine dikkat edilmesi gerekiyor. Her başvurunun, kursların başlangıç ve bitiş tarihleri çakışmayacak şekilde yapılması gerekiyor.

    Kayıt esnasında tercih yaparken yaş ve cinsiyet durumuna göre sistem otomatik olarak adayları yönlendirecek. Adayın başvuru sıralaması uygun olduğunda branş öğretmeni ile ön görüşme için cep telefonuna SMS gönderilecek. SMS gönderildiği halde mesajda yer alan ön görüşme tarih ve saatinde ön görüşmeye katılmayan adayların kaydı iptal edilecek.

    Sistem;  kursiyerleri, başvuru yaptıkları tarih ve saate göre otomatik olarak sıralar. Sırası gelen kursiyere mesaj gönderilerek kurs merkezlerine ön görüşme için çağırılır. Telefonunuza gelen kısa mesajın ardından kimlik fotokopinizle birlikte kayıt yaptırdığınız kurs merkezine gelip kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.

    Kayıt olduğunuz branş veya grupları iptal etmek ya da bilgileri değiştirmek için kayıtlı olduğunuz kurs merkezine şahsen gidip düzeltme yapmanız gerekmektedir.

    Ayrıca, BUSMEK kurs merkezlerinde pandemi nedeniyle, her türlü önlemler alınıyor. Kursiyerlerin sağlığı için belediye ekiplerince hijyen ve temizlik çalışmaları ile sınıflarda sağlığı tehdit edecek olumsuzluklar minimum seviyeye indiriliyor. Kurs merkezlerindeki sınıflar, koridorlar, merdivenler ve lavabolar dezenfekte ediliyor. Merkezlerin birçok yerinde dezenfektan noktaları bulundurulurken, özellikle kursiyerlerin yoğunluk oluşturabileceği bina ve sınıf giriş noktalarına da 1,5 metrelik sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarıcı etiketler yapıştırılıyor. Dönem boyunca binaların ve sınıfların dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak yapılmaya devam edilecek."

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow