hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar enerji tasarrufunu, Hacivat ve Karagöz Oyunundan öğreniyor

    Çocuklar enerji tasarrufunu,  Hacivat ve Karagöz Oyunundan öğreniyor
    expand

    Çocuklar enerji tasarrufunu, Hacivat ve Karagöz Oyunundan öğreniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)- BURSA'da, gölge oyunu karakterleri Hacivat ve Karagöz aracılığıyla çocuklara enerji tasarrufu ve verimliliği anlatıldı. İklim değişikliğiyle mücadelede çocuklarda bilinç oluşturmak ve enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Projelerimizi, sürdürülebilir bir gelecek için,  çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması gerektiği anlayışıyla hayata geçiriyoruz.” dedi.
    Enerji tasarrufunun ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurgulamak için okullarda proje başlatan Uludağ Elektrik, iklim değişikliğiyle mücadele için yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi, çocukluk çağından itibaren bu bilincin oluşturulması, tasarruf ve verimlilik uygulamalarına farkındalık yaratılarak yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi ve Bursa Milli Eğitim ile birlikte organize edilen program kapsamında, okulları ziyaret eden Uludağ Elektrik ekipleri enerji tasarrufunu öğrencilere oyunlarla anlatıyor.
    ENERJİ TASARRUFUNU ‘HACİVAT VE KARAGÖZ’DEN ÖĞRENİYORLAR
    Gölge oyunundan yararlanılarak çocuklara enerji tasarrufunun eğlenceli bir şekilde anlatılmasını amaçlayan Uludağ Elektrik, projede paydaşlarıyla birlikte ilerliyor. Karagöz Sanatçısı Osman Ezgi tarafından anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan oyun ile evde yapılabilecek enerji tasarrufu ve verimliliği uygulamaları çocuklara akılda kalıcı bir şekilde aktarılıyor. Sergilenen oyunda gölge oyunu karakterleri Karagöz ve Hacivat, çocuklara kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, fırın ve buzdolabı kapaklarının çalışırken açılıp, kapatılmaması gerektiği gibi bilgiler anlatıyor. Karagöz’e yöneltilen sorular üzerinden kurgulanan oyunda, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakılması için tasarruf ve verimliliğin önemi vurgulanıyor.
    ÇOCUKLAR YEŞİL ENERJİYİ BOYAYARAK ÖĞRENİYOR
    Enerji temalı kitapları ve atölyeleriyle yenilenebilir enerji kaynaklarının sağladığı faydayı resimler ve etkinliklerle de çocuklara aktaran Uludağ Elektrik ekipleri sağlıklı bir gelecek için yenilebilir enerji kaynaklarının önemini anlatıyor. Güneş enerjisi ile çalışan araba, otobüs, gemi, uçak, tren bisiklet gibi resimleri boyarken öğrenen öğrenciler, rüzgar gülü yapımından uzay istasyonuna kadar çevreye zarar vermeyen temiz enerji kaynaklarıyla çalışan teknolojilerin de farkına varıyorlar.
    “ENERJİNİN ÖNEMİ KONUSUNDA KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN BİLİNÇ OLUŞTURMALIYIZ”
    Dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline gelen enerji ihtiyacını sürdürülebilir şekilde elde etme konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Sosyal sorumlu şirket anlayışıyla, iklim değişikliğiyle mücadele için tasarruf ve verimlilik uygulamalarına farkındalık yaratılarak yaygınlaştırılması, yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi ve çocukluk çağından itibaren bu bilincin oluşturulması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji tasarrufu ve verimliliği ile yenilenebilir enerji kaynakları temalı kitaplarımızla ve gerçekleştirdiğimiz atölyeler ile çocuklara dokunuyoruz. Düzenlediğimiz gölge oyunu ile de çocukların tasarruf ve verimlilik bilgilerini pekiştirmesini ve keyifli zaman geçirmesini hedefliyoruz. Resim yarışmamızla sadece farkındalık oluşturmayı değil, çocukların gözünden de bu konuları görme imkanına sahip oluyoruz. Projelerimizi, sürdürülebilir bir gelecek için çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması gerektiği anlayışıyla hayata geçiriyoruz.” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow