hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çölyak hastalarına özel Ramazan kolisi

    Çölyak hastalarına özel Ramazan kolisi
    expand

    Çölyak hastalarına özel Ramazan kolisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle çölyak hastalarına özel hazırlanmış gıda paketlerini ulaştırıyor.
    Büyükşehir Belediyesi, buğday unu ihtiva eden gıdaları yemeleri durumunda sağlık sorunu yaşayan çölyak hastaları için Ramazan ayına özel gıda kolileri hazırladı. Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, Ramazan ayı boyunca 17 ilçede toplam 600 kişiye özel hazırlanmış gıda paketleri ulaştıracak. Glutensiz gıda ve düşük proteinli gıda olmak üzere iki ayrı şekilde hazırlanan koliler, çölyak hastalarının  evlerine kadar teslim ediliyor. Hazırlanan glütensiz gıda kolisinde, glütensiz mısır unu, makarna, ekmek, mısır nişastası, mısır irmiği, meyveli bar, gofret, kraker ve çikolata yer alıyor. Düşük proteinli gıda kolisinde ise et, tavuk, yumurta, pirinç, krem çikolata, tablet çikolata, makarna, kurabiye ve gofret bulunuyor.
    Hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen aileler, ömür boyu diyet yapmak zorunda olan bireylere yapılan bu tür yardımların sevindirici olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow