hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DOSAB ve DOSABSİAD'dan Ramazan öncesi dar gelirli ailelere destek

    DOSAB ve DOSABSİADdan Ramazan öncesi dar gelirli ailelere destek
    expand

    DOSAB ve DOSABSİAD'dan Ramazan öncesi dar gelirli ailelere destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-DEMİRTAŞ Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) tarafından ramazan ayı için hazırlanan gıda maddelerinden oluşan erzak kolileri, 5 mahalledeki dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere mahalle muhtarlarına teslim edildi.

    DOSAB ve DOSABSİAD ve üyesi iş insanları, koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde iftar yemekleri verilemeyeceği için dar gelirli ailelere katkıda bulunmak amacıyla içinde çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu erzak kolileri hazırlattı. Hazırlanan koliler Demirtaş Cumhuriyet, Barbaros ve Sakarya ile Osmangazi İsmetiye mahallelerine Ramazan ayı boyunca belli aralıklarla dağıtılacak. Yardımların ilk bölümünü oluşturan koliler, 5 mahallenin muhtarlarına teslim edildi. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, erzak yardımlarının dağıtımına ilişkin düzenlenen törende yaptığı konuşmada, DOSAB ve DOSABSİAD üyesi iş insanlarıyla birlikte paylaşımı öğütleyen ramazan ayının ruhuna göre hareket etme kararı aldıklarını söyledi. DOSAB ve DOSABSİAD üyesi iş insanlarının sosyal sorumluluk projelerinde sürekli ön saflarda yer aldığına işaret eden Çevikel, geçtiğimiz yıllarda iftar çadırları kurduklarını, koronavirüs salgını nedeniyle bu ramazan ayında bunun mümkün olamayacağını, onun yerine dar gelirli ailelere erzak yardımı yapma kararı aldıklarını belirtti.

    Yardım yapılacak aileleri, temasa geçtikleri mahalle muhtarlarının belirlediğini, bu çerçevede 5 bin koli hazırlattıklarını dile getiren Çevikel, "DOSAB ve DOSABSİAD olarak bu yıl iftar çadırı kuramayacağız. Bu nedenle iftar çadırlarında harcanan miktar kadar koli yaptırarak dar gelirli ailelere ulaştırma kararı aldık. Salgın nedeniyle hiç çalışamayanlar var, günlük yevmiyeyle işe gidenler var, onlara yardım elimizi uzatmak istedik. Ramazan ayı boyunca inşallah yardımlarımız artarak devam edecek. Bugün ilk parti dağıtımı yapacağız" dedi.

    Konuşmaların ardından gıda kolileri mahalle muhtarlarına teslim edildi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Mayil, Barbaros Mahallesi Muhtarı İsmail Savaş, Sakarya Mahallesi Muhtarı Mümin Dündar, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Emin Topaloğlu ile İsmetiye Mahalle Muhtarı Bekir Yazıcılar, teşekkür etti. Muhtarlar adına söz alan Bekir Yazıcılar, Ramazan ayı öncesi yapılan bu yardımın çok önemli olduğunu dile getirerek, "Mahallelerimizdeki dar gelirli aileler adına katkıda bulunanlara teşekkürü borç biliriz" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow