hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Hayvana şiddet cana zarar vermek olarak cezalandırılsın

    DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Hayvana şiddet cana zarar vermek olarak cezalandırılsın
    expand

    DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Hayvana şiddet cana zarar vermek olarak cezalandırılsın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, her fırsatta yaptığı barınak ziyaretini bu kez de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Yıldırım Belediyesine ait hayvan barınağına gerçekleştirdi. Çevikel, “4 Ekim'de özellikle vermek istediğimiz bir mesaj var. Hayvanlara yapılan şiddetin mala değil, cana zarar vermek olarak cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

    4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Yıldırım Belediyesine ait hayvan barınağını ziyaret eden Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, hayvanlarla birlikte zaman geçirip barınağın sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Çevikel, barınakta kalan sokak hayvanlarına mama yardımı için iş insanları ile görüşüp sponsor olabileceklerinin müjdesini verdi. Barınakta bulunan sokak köpekleri ile ilgilenen Çevikel, tavşanlar ve atları da sevdi. Hayvan sevmeyenlerin insanları seveceğine inanmadığını belirten DOSABSİAD Başkanı Çevikel, "Bugün hayvana zarar veren yarın kadın, çocuğa da zarar verir. Doğa sevgisinin güzellikler getirdiğine inanıyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü önemli bir gün. Çok uzun yıllardır da yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. 4 Ekim'de özellikle vermek istediğimiz bir mesaj var. Kendi hayvanınıza, başka birinin hayvanına ya da sokakta gördüğünüz hayvana zarar verdiğiniz zaman tamamen mala zarar vermeden yargılanıyor ve ceza alıyorsunuz. Biz bunun ivedilikle değiştirilip, mala değil cana zarar vermek olarak cezalandırılmasını istiyoruz. Hayvanlar çaresizdir. Siz zarar verirseniz herhangi bir yere şikayette bulunamazlar. Dilsizlerdir. Bu yüzden insanların daha merhametli olmasını, yasaların daha ağırlaştırılmasını talep ediyoruz" dedi.

    PANDEMİNİN HAYVANLARDAN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNENLER, EVCİL HAYVANLARINI SOKAĞA BIRAKIYOR

    Pandemi sürecinde bazı yanlış bilgilerden, Covid-19'un hayvanlardan yayıldığı inancı ile bazı kişilerin evcil hayvanlarını sokağa bıraktıklarını belirten Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağı Müdürü Mehmet Altuntaş ise, "İnsanların bakış açısı özellikle şu son pandemi döneminde değişti. Önce sahiplenilip sonra terk edilen hayvanların sayısı artmaya başladı. Bu viral hastalığın hayvanlardan geldiğine inanan insanların sayısı çoğaldı. Şimdi alerjik durumların dışında özellikle evde kedi bakanlar bu Covid’in kedilerden kaynaklandığını söyleyip terk etmeye başladılar. Biz de bunu yenmeye çalışıyoruz. Tüm hayvanlara yetişmeye çalışıyoruz, fakat sınırlı bütçelerimiz var. Dışarıdaki gönüllüler olmazsa olmazımız. Biz onlarla birlikte varız, burada onlarla birlikte bu işi başarıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow