hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Estetikçiler, masaj salonlarının oluşturduğu algıdan şikayetçi

    Estetikçiler, masaj salonlarının oluşturduğu algıdan şikayetçi
    expand

    Estetikçiler, masaj salonlarının oluşturduğu algıdan şikayetçi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN /BURSA,(DHA)- BURSA  Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, son günlerde farklı gelişmelerle gündeme gelen masaj salonları için kamuoyunda oluşan olumsuz algının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini , bu konuda belediyelerle işbirliği halinde çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

    BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, masaj salonları ve salon işletmecileri son yıllarda istenmeyen haberlerle gündeme geldiğini, oluşan olumsuz algıdan kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu belirtti. Önceki hafta Bursa’da bir ilçede gerçekleştirilen denetimlerde farklı amaçlarla çalıştıkları tespit edilen salonların belediye görevlileri tarafından cezalandırıldığını aktaran Çifçi, Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği olarak bu salonların denetlenmesi ve rutin kontrollerinin yapılması aşamasında belediyelerle işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Salonların bir takım kişiler tarafından suiistimal edildiğine işaret eden Çifçi; “Maalesef bu kendini bilmez kişiler hem mesleğe hem de sektörde çalışan binlerce kişiye ihanet ediyor. Aynı zamanda sağlık sorunlarından dolayı salonları tercih etmek isteyen vatandaşların da huzursuz olmasına ve uygulamayı yaptırmaktan çekinmelerine neden oluyor. Buradaki en büyük sıkıntı ise ruhsat verilen salonların yetkili ve bilgili kişiler tarafından denetlenememesinden kaynaklanıyor” dedi.

    “İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

    Doğru eğitimleri alan ve işini en iyi şekilde yapmaya çalışan insanlar için yaşanan bu gelişmelerin büyük ekonomik sıkıntılara neden olduğunu aktaran Gülin Çifçi, “Derneğimiz bünyesinde masör ve masöz arkadaşlarımız bulunuyor. Yönetim kurulumuzda uzman fizyoterapistler yer alıyor. Bu kişiler mesleğini en iyi şekilde yapan ve bu konuda her türlü bilimsel eğitimi almış kişilerdir. Dernek olarak masaj salonlarının olması gerektiği gibi çalışmaları için üstümüze düşen sorumlulukları almaya hazırız. Belediyelere açık çağrıda bulunuyoruz. Bizler bu işin nasıl yapılması gerektiğini ve hangi aletler ile hangi ortamlarda yapılacağını bilen insanların bulunduğu bir derneğiz. Kontrol, denetim ve çalışma izni verilmesi aşamalarında belediyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

    İŞSİZ GENÇLER SEKTÖRE KAZANDIRILABİLİR

    Salonların üzerindeki bu olumsuz tablodan bir an evvel uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Çifçi, masaj alanında çalışan ve geçim kaynağını bu meslek üzerine kuran binlerce insanın bulunduğunun altını çizdi. Çifçi; “Özellikle günümüzde genç nüfus işsizliği had safhalara geldi. Bu işsizliğin azaltılması adına sektörün yeniden eski itibarını kazanması ve gençlerin bu alanda uzmanlaşmaya yönlendirilmesi atılacak doğru adımlardan birisi olacaktır. Kısa süreli eğitimlerle masaj salonunda çalışabilecek hale gelen nitelikli personeller yetiştirebiliriz. Bu gençlerimiz gerek kendi işyerlerini açarak, gerekse de kalifiye personel olarak sektöre kazandırılabilir. Yeter ki biz bu olumsuz algıyı devletimizin ilgili birimleri ve belediyelerimizle birlikte giderebilelim” şeklinde konuştu. Çifçi, sorunun sadece Bursa özelinde değil tüm ülke genelinde yaygın bir şekilde devam ettiğini belirterek, başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ile yapılacak örnek çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek olunabileceğini ifade etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow