hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Uysal, genç atletleri ödüllendirdi

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Uysal, genç atletleri ödüllendirdi
    expand

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Uysal, genç atletleri ödüllendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA)

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, 9-10 Nisan tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Okullar Arası Atletizm Gençler (A) Türkiye Birinciliği yarışmalarında şampiyon olan BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi ve Ergin Ağaç MTAL sporcu öğrencilerini kutlayarak ödüllendirdi.

    Mersin’de düzenlenen Okullar Arası Atletizm Gençler (A) Türkiye Birinciliği yarışmalarına katılan Bursalı sporcu öğrenciler çifte başarıya imza attı. 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmalarda madalya mücadelesi veren Bursa BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Erkek Takımı ile Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bayan Takımı kategorilerinde Türkiye Şampiyonu oldu. Yarışmaların ardından Bursa’ya dönen şampiyon atletler Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal’ı ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı. Spor Şube Müdürü Abdurrahman Dağlar, Federasyon İl Temsilcisi Kadir Hamzaçebi, Ergin Ağaç MTAL Müdürü Hüseyin Otsay, BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Müdürü Ekrem Düvenci ve beden eğitimi öğretmenleri İlker Demirkol ile Levent Akbulut’un eşlik ettiği sporcuları ve öğretmenlerini kutlayan İl Müdürü Hüseyin Uysal, kazanılan başarılar ve katılım sayılarıyla Bursa’nın okul sporlarında zirve tırmanışını sürdürdüğünü vurguladı.

    18-19 MAYIS'TA YİNE BURSA TEMSİL EDİLECEK

    Bursa’ya kazandırdıkları şampiyonluğun sevincini yaşadıklarını belirten genç atletler ise, katılacakları yarışmalardan başarılarla dönmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Öğrencilerinin kazandığı şampiyonluklardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden okul yöneticileri de,  sportif çalışmaları ve sporcu öğrencileri desteklemeye devam edeceklerine dikkat çekti. İki okul takımının yanı sıra Bursalı sporcuların atletizm branşında önemli başarılara imza attığını kaydeden Federasyon İl Temsilcisi Kadir Hamzaçebi de, Anadolu Yıldızlar Liginde (ANALİG) mücadele eden kızlar il karmasının grup şampiyonu, erkekler il karmasının da grup üçüncüsü olup 18-19 Mayıs tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'nda Bursa’yı temsil edeceğini söyledi.

    ŞAMPİYON ATLETLER HIRVATİSTAN’DA YARIŞACAK

    Yine Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında iki kız, iki erkek takımının Balıkesir’de yapılan grup şampiyonasında ikinci olduğunu; 4 takımın da 28 Nisan 2019 tarihinde Sakarya’da yapılacak olan finale katılmaya hak kazandığını da sözlerine ekleyen Hamzaçebi, “Türkiye’nin En Hızlısı” Çanakkale Grup Yarışmalarında Bursa’nın Erkekler kategorisinde 5 branşta 3 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük; Kızlar kategorisinde de yine 5 branşta 1 birincilik, 3 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ettiğini vurguladı. 13-19 Mayıs tarihleri arasında Hırvatistan’ın Split kentinde düzenlenecek olan Liseler Arası Atletizm Dünya Şampiyonasında Bursa’yı ve ülkemizi temsil edecek olan şampiyon atletlere başarılar dileyen İl Müdürü Uysal, ziyaretin sonunda şampiyonlara spor malzemesi hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow