hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölyazı’da gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

    Gölyazı’da gökyüzü uçurtmalarla şenlendi
    expand

    Gölyazı’da gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA’da Nilüfer 20’nci Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği, Gölyazı’da düzenlendi. Büyük ilgi gören şenlikte, ‘En güzel’, ‘En yüksekte uçan’ ile ‘En özgün’ uçurtmalar ödüllendirildi.
    Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle Nilüfer 20’nci Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlediği Uçurtma Şenliği, büyük ilgi gördü. Gölyazı Zambaktepe’de düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Uçurtma Şenliği’ne aileleriyle katılan çocuklar güzel bir gün geçirdi.
    Saadettin Gökbulut’un uçurtma atölyesi gerçekleştirdiği şenlikte çocuklar rengarenk uçurtmalarını gökyüzünde uçurmanın mutluluğunu yaşadı.
    Uçurtma Şenliği’ne Belediye Başkanı Turgay Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ile çok sayıda kişi katıldı. Turgay Erdem de çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Şenlikte, uçurtmalar arasından ‘En güzel’, ‘En yüksekte uçan’ ile ‘En özgün’ uçurtmalar da jüri tarafından belirlendi. En güzel uçurtmanın sahibi Derin- Eylül Dinçer kardeşler olurken, 2’nci Murat Pehlivan, 3’üncü Sıraç Uysal, 4’üncü de Serdar Aygud oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Turgay Erdem verdi. 
    Uçurtma Şenliği’nde, öykülerinde uçurtmayı bir çok kez konu eden Yılın Yazarı Sait Faik de anılarak, uçurtmalarla ona Gölyazı’dan selam yollandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow