hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güney Kore'de Bursa'nın tanıtımı hız kazandı

    Güney Korede Bursanın tanıtımı hız kazandı
    expand

    Güney Kore'de Bursa'nın tanıtımı hız kazandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin turizmde Güney Kore açılımıyla birlikte başlattığı ve pandemi sürecinde yavaşlayan tanıtım çalışmaları yeniden hız kazandı. Bursa’nın tarihi ve doğal güzellilerinin yansıtıldığı tanıtım filmi Güney Kore’nin bir televizyon kanalında iki ay boyunca yayınlanacak.

    Dünya’nın en fazla yurtdışı tatil yapan ülkelerinden biri olan 52 milyonluk nüfusunun yaklaşık 32 milyonunun bir haftalık tatilini yurtdışında geçirdiği Güney Kore’ye yönelik başlatılan Bursa tanıtımları yeniden hız kazandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Güney Korelilere Bursa’yı tanıtmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Daha önce Bursa Eskisehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) katılımlarıyla Güney Kore’de acenteler buluşması yapan, THY’nin düzenlediği Dünya Golf Kupası’nda Bursa’nın tanıtımını yapıp, etkinlik sponsorları arasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore’nin ünlü sosyal medya fenomenleri ve Güney Kore’nin en büyük 5 seyahat acentesini Bursa’da ağırlamıştı.

    BURSA FİLMİNE İLGİ

    Güney Kore’de bir tanıtım ajansıyla sözleşme imzalayarak Bursa’nın tanıtımı için planlı ve programlı çalışmalara başlayan ancak yaşanan pandemi süreciyle birlikte tanıtım çalışmalarını yavaşlatan Büyükşehir Belediyesi, normalleşme süreciyle birlikte çalışmaları yeniden hızlandı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hazırlanan ve Bursa’nın tarihi, doğal ve turistik mekanlarının yer aldığı tanıtım filmi düzenli olarak Güney Kore’nin SKtv kanalında yayınlanmaya başladı. Türk Hava Yolları Seul Müdürlüğü’nün katkılarıyla yayınlanan tanıtım filmi 27 Temmuz – 27 Eylül tarihleri arasında sürekli yayında kalacak. Aynı zamanda Bursa’nın tanıtımı için açılan instagram sayfasında da yayınlanırken, ilk 3 günde video 124 bin 458 kişi tarafından izlendi. Videoyu izleyenlerin yüzde 23.9’unun Gyeonggi kentinde, yüzde 23.2’sinin ise Seul’de yaşadığı gözlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow