hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Has Tavuk çalışan sayısını arttırdı

    Has Tavuk çalışan sayısını arttırdı
    expand

    Has Tavuk çalışan sayısını arttırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BAĞIŞIKLIK sisteminin güçlenmesi için gerekli hayvansal protein için üretimine devam eden Has Tavuk, geçtiğimiz ay 154 yeni personel alarak çalışan sayısını 2 bin 178’e çıkardı.

    Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte güçlü bağışıklık sistemi öne çıktı. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi noktasında protein öne çıkan gıdalar arasında. Bu süreci halkın sağlıklı geçirmesi için üretimi sürdürdüklerini belirten HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, “Halkımız, ülkemiz beslensin, sağlıklı olsun, evde kalsın diye biz çalışmak ve üretmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde salgın hastalık sebebiyle şirketler bir bir kapanırken, personel çıkarırken, HasTavuk olarak personel sayısını arttırdık” dedi.

    "ÜRETMEK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ"

    Türkiye’de hayvansal protein tavuk eti üretimini belli başlı 12 firmanın karşıladığını hatırlatan Aydemir, “Tavukçuluk sektöründe günlük yaklaşık 8-10 milyon kg tavuk eti üretimi yapan bu 12 firmanın, ülkemizin gıda ihtiyacını ve protein ihtiyacını karşılaması ve üretmesi zaruridir. Gerek firmamızda gerekse sektörde ki diğer firmalarda çalışan iş gücü genellikle kırsaldan gelmekte ve  teknoloji ile beraber kalabalık bir iş gücüyle çalışma mevcuttur. Şu dönemde halkın sağlığı ve gıda temini için üretmek bizim gibi firmaların en büyük sorumluluğudur” açıklamasında bulundu.

    "PERSONEL SAYIMIZI ARTTIRDIK"

    Üretim yaparken, sosyal mesafenin korunması, esnek çalışma saatleri gibi çalışma koşulları dahilinde, var olan hijyen tedbirlerine ilave alınan önlemleri aldıklarının altını çizen Genel Müdür Aydemir, “Üzerimizde ki sorumluluk yükünü de bilerek üretim yapıyoruz.Firmaların personel çıkardığı, üretimini durdurduğu şu günlerde Has Tavuk olarak Mart ayında 2 bin 23 olan personel sayısı Mart ayı sonu itibariyle 2 bin 178’e çıkardık. 20 günlük süreçte 154 personel alımı gerçekleştirdik. Bu zor günlerde yerli ve milli bir marka olarak, üretmeye devam ediyoruz. Personel çıkarmadan hatta personel alarak stratejik bir sektörde üzerimize düşeni yapmak, istihdama-ekonomiye ve ülkenin geleceğine katkı sağlamak için çalışıyor ve bunu yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow